Dupa ce a recunoscut ca a influentat rezultatele mai multor meciuri pe care le-a arbitrat si pe care a pariat, castigand 75.000 de euro, arbitrul german Robert Hoyzer (25 ani) s-a pus la dispozitia anchetatorilor si l-a acuzat de implicare in acest caz si pe jucatorul roman Laurentiu Reghecampf, transferat la inceputul lunii ianuarie de la Energie Cottbus la Aachen, tot in liga a doua.

"Nu am fost si nu sunt implicat in nici un fel", a spus "Reghe", care si-a amintit ca a fost o data la cafeneaua "King" din Berlin, acolo unde functiona "cartierul general al mafiei pariurilor". De altfel, prin intermediul avocatului sau, dr. Helmut Reitz, el a depus o declaratie la Procuratura din Berlin, prin care isi sustine nevinovatia.

Ancheta in cazul Reghecampf a inaintat fulgerator. Ieri dimineata, la ora 6.00, politia a descins in apartamentul pe care fotbalistul il ocupa la un hotel din Aachen, de fapt locuinta de serviciu de la transferul la Alemannia.

Doi agenti ai "Kriminal Polizei" l-au trezit din somn, anuntandu-l sec ca nu are voie sa paraseasca domiciliul pana la noi ordine si ca va fi citat de Procuratura din Berlin pentru a face declaratii complete in ceea ce priveste implicarea numelul sau in dosarul "Hoyzer".

in acelasi timp, din ordinul procurorului general din Berlin, apartamentul lui Laurentiu din Cottbus, orasul unde a evoluat anterior transferului la Alemannia, a fost perchezitionat. Istoria completa a zilei infernale pe care a trait-o "Reghe" a fost publicata in editia online a "Aachener Zeitung".

Helmut Reitz, avocatul lui Laurentiu, a declarat ca politia a decis sa ia masura arestului la domiciliu "de teama ca jucatorul sa nu incerce sa fuga, pentru a se sustrage anchetei"! Implicarea lui "Reghe" in scandalul pariurilor ramane neclara. "Numele clientului meu a fost trecut pe lista lui Hoyzer, dar acesta nu a pomenit nici un moment implicarea cluburilor Cottbus sau Aachen.

E o greseala", a spus Reitz. Avocatul sustine ca romanul va fi scos repede de sub acuzatii, deoarece arbitrul Hoyzer a declarat ca Reghecampf ar fi evoluat la Chemnitz, formatie de liga a treia, intr-un meci trucat, pierdut cu 0-4 in fata celor de Paderborn. "Probabil ca Hoyzer a facut o confuzie.

Oricum, masura arestului la domiciliu a fost ridicata la cinci ore de la impunere, iar Laurentiu a participat la antrenamentul de dupa-amiaza", a explicat Reitz.

Prin intermediul purtatorului de cuvant Thomas Pracht, clubul din Aachen, la care "Reghe" a fost legitimat de la 7 ianuarie, este alaturi de jucator: "Are tot sprijinul si este considerat nevinovat pana in momentul pronuntarii verdictului. Pentru a-l proteja s-a luat decizia de a-i interzice orice declaratie de presa".

Razie in toata Germania

Conform editiei online a jurnalului "Bild", actiunea de ancheta de ieri a fost una de amploare. Politistii criminalisti au inceput razia de la prima ora a diminetii. Au fost mobilizati peste 150 de agenti, care au descins in locuintele a 19 dintre cele 32 de persoane banuite de legaturi cu mafia pariurilor.

500.000 euro castigati la o partida data peste cap

Pentru prima oara de la declansarea scandalului de coruptie, un atacant din Bundesliga, germanul originar din Serbia-Muntenegru Ranisav Jovanovic (Mainz), a recunoscut ca a primit o prima suspecta cand evolua la Dynamo Dresda. El a precizat ca inaintea unui meci de divizia a treia, din 2003, a fost contactat de un necunoscut, care i-a dat 15.

000 de euro, dupa ce a spus ca e un parior si ar vrea sa castige Dynamo. in scandal e implicata in primul rand mafia croata din Hamburg. Pariorii ar fi castigat sume enorme la pariurile cu meciuri trucate, evocandu-se chiar cifra de o jumatate de milion de euro pentru o singura partida data peste cap de arbitrul Robert Hoyzer, Paderborn - Hamburg (4-2), in Cupa Germaniei.