Conform unui studiu efectuat de Gecad Net pe site-ul propriu, mai mult de jumatate dintre utilizatorii romani de e-mail primesc aproximativ cinci mesaje virusate zilnic. Peste 37% din numarul total al participantilor la sondaj primesc intre unul si cinci mesaje virusate pe zi.

Gecad Net a hotarit sa introduca in gama de produse puse la dispozitie publicului roman si solutiile de securitate Kaspersky. In prezent, compania are sapte filiale regionale si parteneri in peste 50 de tari, constituind o retea globala dedicata securitatii IT.

Firefox 1.1, aminat cu trei luni

Firefox 1.1 va fi lansat cu o intirziere de trei luni fata de planurile initiale, conform unui anunt facut de Ben Goodger, seful echipei de programatori care lucreaza la acest browser. Motivul: volumul de lucru care inca mai trebuie facut. Versiunea curenta a browser-ului, Firefox 1.0, a fost descarcata in peste 20 de milioane de copii de la lansarea din noiembrie 2004.

Cota sa de piata se situeaza in jurul valorii de 5% si ar putea creste pina la 20% pina la sfirsitul anului, conform unui studiu recent.