Compania Telemobil a incheiat un acord de imprumut in valoare de 94 milioane dolari, bani destinati dezvoltarii retelei de telefonie mobila Zapp si imbunatatirii serviciilor furnizate, anunta un comunicat al societatii. “Finantarea va permite Zapp sa-si sustina singura cresterea, atit in ceea ce priveste extinderea retelei, cit si in ceea ce priveste majorarea numarului de abonati.

Obiectivul nostru este de a ajunge, in sase luni, la o acoperire similara cu nivelul oferit de operatorii GSM”, a declarat directorul financiar al Telemobil, Piermario Di Pietro.

Din suma totala, un imprumut de 40 milioane de dolari a fost incheiat de Bank Austria Creditanstalt/ HVB Romania si Raiffeisen Bank Romania, ca banci coordonatoare, iar diferenta a fost asigurata prin imprumuturi subordonate din partea Ex-Im Bank SUA, prin Citibank Romania, si Black Sea Trade&Development Bank.

Acordul de imprumut are o perioada de maturitate de sapte ani. Conform directorului financiar al Zapp, Telemobil analizeaza si posibilitatea lansarii serviciilor preplatite si a celor roaming, o decizie in acest sens urmind sa fie luata in cursul acestui an.

Cifra de afaceri a Telemobil s-a ridicat la 93 milioane dolari in 2004, comparativ cu 52 milioane dolari cu un an in urma, iar numarul abonatilor a depasit 250.000.