Concernul german Rheinmetall DeTec AG si-a exprimat interesul pentru participarea la privatizarea a doua capacitati din industria de aparare din Romania, Arsenal Resita si Centrul de asimilare si productie a sistemelor si echipamentelor electronice si de automatizari Clinceni.

Anuntul a fost facut de Ministerul Economiei si Comertului dupa ce ministrul de resort, Codrut Seres, a discutat cu mai multe mari companii interesate de participarea la privatizarea unor fabrici de armament din Romania. Discutii despre privatizarea unor alte capacitati de productie din industria de aparare au mai fost purtate si cu Oerlikon Contraves AG ZŸrich si Oerlikon Contraves Italiana.

MEC considera ca privatizarea celor doua capacitati - Resita si Clinceni - este o solutie pentru mentinerea locurilor de munca de catre cei aproape 500 de angajati ai acestora. In plus, volumul de comenzi preconizat in urma cola-borarii cu companiile germane va determina cresterea numarului locurilor de munca pentru specialistii din acest sector.