Plecind de la o scrisoare de sustinere a lui Cozmin Gusa pentru sefia PD si o emisiune TV in care i s-a invocat numele, Traian Basescu a declarat deschis razboiul in Partidul Democrat. Gusa reactioneaza dur, amintindu-i lui Basescu de faptul ca l-a ajutat sa ajunga presedinte.

„In politica este foarte usor sa ajungi pe centura politicii, acolo unde te poti intilni cu multi alti politicieni care ratacesc din partid in partid”, a fost avertismentul aplicat de Basescu Laviniei Sandru, rostit oarecum printre zimbete, dar tintit totodata inspre grupul de deputati tineri pe care Gusa ii curteaza ca sustinatori, in contextul in care tabara majoritara din PD se asteapta ca

ex-liderul deputatilor democrati sa paraseasca partidul. „Lucrul foarte grav este ca aceasta doamna si-a permis sa acrediteze ideea ca singurul urmas este cel pe care-l simpatizeaza ea, ca si cum eu am lasat partidul acesta mostenire cuiva”, a replicat presedintele unor afirmatii facute la Realitatea TV, la emisiunea „100%“.

Sandru a pledat pentru candidatura lui Gusa la sefia PD, cu argumentul ca el reprezinta cel mai bine linia politica imprimata de Basescu.

„In momentul in care am parasit conducerea partidului, optiunile mele s-au indreptat catre Emil Boc, deci orice altceva este o constructie lipsita de decenta politica si fac apel la fostii mei colegi sa nu-si permita sa mai utilizeze numele meu”, a avertizat Basescu, continuindu-si ofensiva impotriva unei posibile sciziuni.

Ajutor de la Cotroceni

Potrivit unor surse democrate, interventia lui Basescu a fost urmarea unei intilniri de taina intre vicepresedintii Berceanu, Blaga si Videanu. Acesta din urma i-a dat si el, de dimineata, un cartonas galben Laviniei Sandru, declarind ca gestul sau a fost nestatutar, pentru ca Gusa nu are vechimea necesara in partid.

Cozmin Gusa ii aminteste lui Basescu ca l-a ajutat

„Traian Basescu greseste daca o trateaza astfel pe Lavinia Sandru, pentru ca a facut referiri pozitive la el ca om politic, la fel cum a facut si in tot cursul anului 2004, an electoral, si atunci acest lucru nu l-a deranjat”, ne-a declarat deputatul PD in replica la iesirea publica a lui Basescu.

„Nu cred ca ar fi facut referire negativa in acest fel la adresa mea, pentru ca asta ar fi o mare dezamagire pentru mine, avind in vedere ca in 2004 am avut un parteneriat foarte bun din care el a beneficiat personal, ajungind presedintele Romaniei”, a dorit Gusa sa ii aminteasca fostului lider PD, pe care l-a comparat, ca atitudine, cu Ion Iliescu: „Atitudinile de implicare in viata interna a

partidului, gen Iliescu, sint lucruri extrem de nocive pentru mediul politic si sper ca ele sa nu continue”.

(Cotidianul)