UCM cere inscriptionarea medicamentelor si in limba maghiara, presedintele Uniunii din Covasna, Gazda Zoltan, afirmand, joi, ca netraducerea modului de intrebuintare al acestora este doar un exemplu ca drepturile minoritatilor nu ar fi respectate. In opinia presedintelui Uniunii Civice Maghiare Covasna, inclusiv alimentele ar trebui sa aiba inscriptii bilingve, legate de compozitia lor.

"Noi solicitam ca aceste inscriptii sa fie cel putin bilingve, romano-maghiare", a spus Gazda. In urma cu o saptamana, UCM a cerut deschiderea capitolului de negociere privind drepturile minoritatilor nationale, deoarece, in opinia Uniunii, "Romania nu indeplineste nici pe departe criteriile".

Gazda a spus atunci ca deschiderea acestui capitol ar trebui sa aiba loc in cel mai scurt timp, deoarece Romania va semna in aprilie contractul de preaderare cu UE. Gazda a precizat ca reprezentantii UCM vor incerca sa transmita Consiliului Europei problemele minoritatilor nationale din Romania prin intermediul parlamentarilor ungari.