Liderii filierei internationale de droguri care-l racolasera si pe fiul ex-consilierului prezidential Dan Iosif au fost audiati ieri, pentru prima data, in procesul de la Tribunalul Bucuresti. Acestia au dezvaluit rolul fiecarui "caraus" si traseele pe care le aveau in sarcina. Primul "cap" al retelei audiat de magistrati a fost sotia nigerianului Sunny Nwaocha, o romanca pe nume Mihaela.

Ea a marturisit ca filiera opera pe patru continente din Asia pana in America de Sud. Despre Eduard Dan, fiul consilierului de "taina" al fostului presedinte Ion Iliescu, Mihaela Nwaocha a afirmat ca el se ocupa de transportul drogurilor pe segmentul Olanda-Ecuador: "Pe Dan l-am racolat printr-un prieten. El lua in jur de 1.000 de euro la fiecare transport".

Inculpata a mai aratat ca atat lui Dan jr., cat si celorlalti "carausi" le-a zis ca transporta pudra si diamante, insa ei intelesesera ca, de fapt, este vorba despre heroina si cocaina. Instanta ii va audia si pe ceilalti inculpati la termenul urmator.