Cu mai putin de doua saptamani inainte de meciul tur cu Steaua din saisprezecimile Cupei UEFA, antrenorul Valenciei, Claudio Ranieri, s-a suparat pe presa spaniola. El a amenintat ca, in cel mai scurt timp, cele mai multe dintre antrenamentele "liliecilor" vor fi inchise reprezentantilor mass-media.

LIMBAJ DUR. Tehnicianul italian a decis sa ia aceste masuri ca urmare a scandalului suscitat de declaratiile sale, la sedinta de pregatire de miercuri. "Reactionati doar cand ne ajunge rahatul pana la gat. Va place gustul rahatului?", le-a strigat Ranieri jucatorilor la antrenament, chiar in fata camerelor de televiziune.

Afirmatiile sale mai putin ortodoxe au fost preluate de ziaristii iberici, iar antrenorul a fost criticat pentru maniera in care a ales sa-si motiveze elevii. Drept urmare, Ranieri a hotarat ca in viitor echipa sa se antreneze cu portile inchise. "Inteleg munca ziaristilor, dar de-acum inainte acestia trebuie sa inteleaga activitatea mea. Vreau sa avem mai multa liniste.

Un antrenor spune multe lucruri pentru a-si motiva jucatorii, iar apoi se construiesc tot felul de scenarii", a explicat Ranieri.

INTELEGERE. In schimb, jucatorii sustin ca inteleg foarte bine ce a vrut sa spuna antrenorul si ca nu sunt suparati pentru asta. "Este si aceasta o forma de a motiva un fotbalist. Eu il apreciez asa cum este. Este pentru prima data cand face un comentariu negativ despre echipa in public. De obicei, el ne spune totul in vestiar, nu utilizeaza presa pentru asta", a spus Ruben Baraja.

AZI CU GAK

In timp ce Valencia se afla in plin campionat, urmand sa intalneasca astazi pe Real Sociedad, in etapa a 22-a din Primera Division, Steaua isi continua stagiul de pregatire in Italia. Dupa ce miercuri au invins cu 5-0 echipa de amatori Angri, elevii lui Walter Zenga vor juca astazi al doilea amical in Peninsula.

Partida va avea loc in localitatea Eboli, cu incepere de la ora locala 14:00 (15:00 in Romania), iar adversara "ros-albastrilor" va fi formatia austriaca Grazer AK. Meciul-vedeta al perioadei de pregatire din Italia va fi insa cel de pe 9 februarie, cand Steaua va intalni pe Stadionul "Sinigaglia" din Como pe Inter Milano, echipa la care a cunoscut gloria antrenorul Walter Zenga.