directorul Departamentului de stiri al B1 TV, a facut emisiunea „Economia in 60 de minute“. Are 27 de ani si e necasatorit. Radu Soviani are un CV burdusit cu studii, premii, nominalizari, burse, uau, n-am loc pentru toate...

Amor fara televizor

Nu pot concepe nimic fara stiri. Cind e ora fixa, caut un post de radio sa ascult stirile, cind sint stiri la TV, las orice fac si privesc programele, cind sint stiri in reluare pe alte canale decit B1 TV amin somnul de noapte si privesc „cum au facut ei“. Viata intima? Numai cu televizorul inchis! Altfel, esti tentat profesional sa tragi cu urechea la TV, si nu e bine.

Iti place/nu iti place

Televiziunea pe termen lung nu face rau. Televiziunea ofera o alternativa. Iti place - privesti, nu iti place, schimbi canalul - daca nu iti place deloc, inchizi televizorul si citesti. Sau navighezi pe Internet. Pe termen scurt, exista riscul dezinformarii. Mai grav decit a nu fi informat este sa fii prost informat. Acesta este cel mai mare risc. La B1 TV ne ferim de reaua informare.

Televiziunea te ridica, televiziunea te coboara. Televiziunea schimba vieti. Daca stii sa folosesti informatia, poti face bani, poti afla, iti poti dezvolta mentalitatea pe baza experientei altor oameni. Cel mai mare bine? Iti aduce informatia in timp real.

Apa

Oamenii pot trai fara stiri. Oamenii nu pot trai fara apa.

Oximoron

Se spune ca ne-am saturat de violenta, violuri, accidente. Minciuni! Luati orice sofer - cind va vedea un accident pe sosea, va incetini, poate va opri, in orice caz, va privi ceea ce se intimpla. Nu cred in televiziunea educationala. „Televiziunea educationala“ este un oximoron. Noi incercam sa aratam la B1 TV stirile care conteaza.

Oferte

Nu. Personal cred ca poti fi loial pina la capat. Cred ca o alta oferta, oricit de tentanta ar fi, nu te poate atrage decit daca deja nu mai crezi intr-un sistem de valori pe care ti-ai construit viata.

Treptat

Nu sint vedeta. Sint jurnalist. Ca jurnalist, poate poti sa faci bani. Ca vedeta, e mai simplu. Evident, ca jurnalist imi doresc bunastarea. Dar sint, cred eu, mai realist decit vedetele. Se poate, dar e mai sigur si mai bine treptat. Tot timpul sint nevedeta. Citeodata (foarte rar) imi ies din fire si seman cu o vedeta - cu prea mult tupeu, aproape obraznic.

Chestiuni materiale

Cea mai mare bogatie materiala este un teren la munte, la Avrig, intr-o zona superba. Urmeaza firma mea, apoi masina. Un Audi. Apoi calculatorul, in care am date acumulate de-a lungul timpului. Telefonul trebuie sa te slujeasca, nu tu pe el. Asa ca prefer un telefon bun si nu unul la moda. Prefer Nokia.

Business

M-am profilat pe partea de productie TV. Si consultanta, partea pe care vreau sa o dezvolt. Ca businessman, sint in formare.

Sport fara fite

Fac sport: schi, baschet. Alerg de cite ori am ocazia. Merg la sala (nu de fite, ci pur si simplu pentru a da jos citeva kilograme. Imi place sa inot, sa merg pe munte, sa stau la cort. Colectionez fotografii vechi.

Citeodata

Mi se spune ca m-am schimbat. Ca nu mai sint baiat bun. Asa e. M-am schimbat, dar incerc tot timpul sa fiu corect. Citeodata nu sint, dar imi recunosc greseala. Incerc sa repar, daca pot, atunci cind am facut o nedreptate.

Despre amante

Un barbat nu trebuie sa-si caute o amanta niciodata! Amantele trebuie sa il caute pe el.