Daca v-ar da cineva telefon si v-ar spune ca matusa dumneavostra, de curind decedata, trebuie deshumata, pentru ca sicriul apartine altcuiva, ce-ati face? V-ati prapadi de ris? Cei de la „Nu te supara, frate!“ (OTV) asa au crezut! Sint acolo doi flacai care, atunci cind nu filmeaza reclame la detergenti, fac farse tembele.

Noi stim ca OTV este o televiziune libera, dar spatiul de emisie al unei asemenea emisiuni pare a fi un interval de timp nesupravegheat de nimeni, cind niste indivizi care n-au nici o legatura cu umorul se joaca de-a televiziunea. Domnul Diaconescu-direct stie ca, duminica pe la prinz, cei care sint tocmiti sa stearga praful prin studio folosesc telefoanele redactiei?

*****

De citeva zile, nu pot urmari „Observatorul“ de la Antena 1, pentru ca: intr-o seara, Gabriela Vrinceanu Firea era imbracata intr-un taior alb, iar deasupra capului i se potriveau doua ceasuri din studio exact ca doua urechiuse albe de soricel;

in alta seara, Gabi purta un taior rosu, dar ramasese numai cu un ceas deasupra capului - i-o fi tras cineva scaunul mai la dreapta - si parea ca sta agatata intr-o toarta;

in a treia seara, Gabi avea un taior albastru, avea si un trandafir alb pe rever, dar avea din nou cele doua urechi albe - cineva ii trasese scaunul, la loc, mai spre stinga. Si nu pot sa ma concentrez…

*****

Emisiunea „Atentie, se cinta!“ dedicata aniversarii Narcisei Suciu ne-a aratat o sarbatorita imbracata sexy, cu o coapsa iesita indraznet din fusta strimta de piele neagra, o aparitie blonda care n-avea nici o legatura cu vechea Narcisa pe care-o stiam infofolita intr-un camasoi diform.

Si ne-a adus muzica superba, cimpurile aurii ale amfitrioanei, cintecul soptit al lui Marius Batu, sufletul fara chei al lui Ducu Bertzi: „Palma mea in rugaciune peste sinul tau apune...“.

*****

Sorin Oprescu, declarat impotriva vointei lui candidat la Primarie, se ratoieste la jurnalisti explicindu-le, cu dezinvoltura, de ce nu mai vrea sa candideze: „De doua ori am luat un sut in cur la 6.900 de voturi! De cite ori vrei sa mai scrie «looser» pe mine?!“.

Apoi se asaza la masa oficiala a conferintei de presa, isi trage o mutra sobra si reia aceeasi idee, de asta data pe ton simandicos: „Nu doresc sa acumulez o serie intreaga de experiente negative...“.

*****

La „Observator“ vad un reportaj despre actorii Teatrului Masca, coboriti sa le dea reprezentatii bucurestenilor care circula cu metroul. Formula „actorii cinta si incinta calatorii“, instalata in miezul reportajului, ma scoate din sarite. Dragi reporteri ai Antenei 1, cu umilinta si prietenie va atrag atentia ca jocul de cuvinte „cinta si incinta“ e ieftin si expirat.

Apetisant ca o gogoasa sleita si veche. Intra in categoria de caraghioslicuri precum „sala a devenit neincapatoare“, „a fost rasplatit cu ropote de aplauze“ sau „marea doamna a cintecului romanesc“.