Povestea gimnastei care i-a dat in judecata pe antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang a fost preluata de mass-media din SUA.

Povestea fostei vicecampioane mondiale Oana Petrovschi - gimnasta care si-a dat in judecata antrenorii pentru tratamente inumane - va ajunge in paginile celebrului cotidian american „New York Times“.

Impresionati de drama fetei de numai 19 ani, jurnalistii americani i-au solicitat acesteia un interviu.

„M-au contactat saptamina trecuta pentru un material si am acceptat. Duminica erau deja la Deva. Au vrut sa stie intreaga poveste, de la cum m-am accidentat si pina la ce s-a intimplat la proces. Abia astept sa scap de aceasta perioada de stres. In numai o saptamina am slabit 2 kg“, a declarat Oana.

De asemenea, un important post de televiziune de peste Ocean pregateste un documentar despre viata Oanei.

Procesul care ii are ca inculpati pe doi dintre cei mai celebri antrenori de gimnastica din lume, Octavian Belu si Mariana Bitang, a atras atentia jurnalistilor din intreaga lume. Astfel, mai multi dintre acestia si-au manifestat dorinta de a fi prezenti in sala la urmatoarea infatisare.

Conform site-ului romanian-gymnastics.com, Oana Petrovschi este tentata sa renunte la „oferta generoasa“ de 3.000 de euro facuta de Octavian Belu: „Acesti 3.000 de euro nu-mi ajung pentru cele doua interventii chirurgicale pe care trebuie sa le fac la coloana. Chiar si asa, bine nu ma voi face niciodata. Intotdeauna voi depinde de altii“.