In vreme ce nationala masculina de handbal se chinuie sa se califice la un turneu final, un roman a reusit cu „tara sa de adoptie“ sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului la un Campionat Mondial.

Cu Alexandru Buligan pe banca tehnica, reprezentativa Spaniei a cistigat, in premiera, titlul mondial, dispunind in finala, cu scorul de 40-34, de selectionata Croatiei. Este primul mare succes al lui Alexandru Buligan in noua postura, cea de antrenor. „Este o mare bucurie pentru mine sa obtin acest trofeu. Nu am fost niciodata mai fericit ca acum.

Este o placere sa lucrezi cu sportivi de elita“, a declarat Alexandru Buligan. Romanul, care a facut furori in ultimul deceniu in campionatul iberic si in cupele europene, aparind poarta galonatei echipe San Antonio Pamplona, fusese numit in functia de antrenor secund al reprezentativei Spaniei in luna decembrie, avind contract cu federatia pina dupa terminarea CM din Tunisia.

Respectat si apreciat in Spania, Buligan si familia lui au trait, anul trecut, momente de cosmar. Politia spaniola a anuntat ca a descoperit, in casa unui separatist basc, mai multe taieturi din ziare, care contineau materiale, stiri sau fotografii cu urmatoarele tinte ale Organizatiei teroriste ETA.

Printre taieturile din ziare se afla si un interviu cu Alexandru Buligan. In final, s-a dovedit ca a fost vorba doar despre o coincidenta nefericita.