Potrivit calendarului chinezesc, de miine va incepe Anul Cocosului Verde din lemn. Pe intreg teritoriul Chinei, petardele vor bubui toata noaptea de marti spre miercuri pentru a alunga spiritele rele, apoi familiile vor merge la temple si la tirguri si se vor aseza la mese festive. Retelele de telefonie mobila vor transmite cu aceasta ocazie peste 100 de milioane de mesaje.

Cu ocazia Revelionului chinezesc, sarbatorit prin traditie in familie, este de asteptat, ca in fiecare an, cea mai vasta migratie umana de pe planeta, guvernul de la Beijing prevazind nu mai putin de 1,97 miliarde de deplasari cu autobuzul, trenul, vaporul sau avionul, pe o perioada de o luna.

Numerosi chinezi care lucreaza departe de casa sint nevoiti sa calatoreasca zile in sir in trenuri sau autobuze supraaglomerate.

Toata lumea stie ca verdele este culoarea sperantei, a primaverii, si, pentru a avea parte de noroc si prosperitate, este bine ca oamenii sa se imbrace in nuante de verde, arata astrologul rus Valeri Ledovski.

Verdele este, de asemenea, culoarea tineretii, asa ca Anul Cocosului Verde va fi bun pentru tinara generatie, fiind o perioada de creatie, de aparitie a tinerelor talente care-si vor croi cu usurinta drum in viata.

Cit priveste lemnul, acesta semnifica familia, ceea ce inseamna ca anul viitor valorile familiale vor fi la mare pret, scrie astrologul, adaugind ca succesul va fi de partea celor inclinati spre meticulozitate. Pe de alta parte, cocosul este o pasare foarte prolifica si asa va fi si viitorul an.

Oamenii casatoriti se pot astepta la o largire a familiei, iar cei care sint inca singuri au mari sanse sa renunte la burlacie, mai ales ca Anul Cocosului este bogat in aventuri romantice.

Modesti si buni familisti

Cocosii sint pasari pasnice, ele ii pazesc si ii apara pe cei apropiati. Pe de alta parte, cocosii sint degeaba considerati artagosi deoarece fac pe grozavii numai cind sint serios ofensati, mai scrie astrologul rus. Rudele si prietenii trebuie sa se simta linistiti alaturi de cocosi.

Desi sint foarte activi sexual, ei sint familisti foarte buni si nici un fel de aventuri nu vor umbri fericirea familiei. In viata de zi cu zi, cocosii nu sint prea pretentiosi, se descurca cu graunte obisnuite, de aceea pe masa de Anul Nou este bine sa fie cit mai multe boabe: ovaz, orez, mazare si altele de acest fel, in detrimentul carnii si grasimilor.

Si in nici un caz oaspetii nu pot fi imbiati cu o pasare la cuptor, caci cocosii se vor simti foarte jigniti.

In ce priveste toaleta festiva de Anul Nou, Ledovski precizeaza ca aceasta trebuie sa fie de culoare verde sau, in cel mai rau caz, maro, iar materialele trebuie sa fie naturale, din lina sau matase. Podoabele trebuie sa fie si ele tot naturale, spre exemplu smaralde, onix, chihlimbar, pietre pretioase, matostat, iar coafura trebuie sa fie deosebita, asemanatoare unei cozi de cocos.

Femeile pot purta in par pietre colorate sau pene. Potrivit astrologului rus, in “noaptea magica” ar fi de dorit ca oamenii sa strige “Cucurigu”, in semn de respect pentru pasarea care va conduce ostilitatile tot anul. (R.P.)

Cocosul aduce cutremure si scandaluri sexuale

Astrologii spun ca Anul Cocosului nu va fi la fel de tragic ca Anul Maimutei - care se incheie astazi - dar s-ar putea produce totusi citeva epidemii, cutremure si scandaluri sexuale.

Per total insa, se vor face mai multe compromisuri, vor avea loc mai multe negocieri si va fi mai multa pace, spun prezicatorii, aducind drept argument faptul ca Adolf Hitler a murit si cel de-al doilea razboi mondial s-a terminat in Anul Cocosului 1945. Va fi, de asemenea, un an bun pentru economii si pentru investitii imobiliare, pentru showbiz, publicitate si industria cosmeticelor.

Acest an va fi deosebit de benefic si pentru industriile care prelucreaza lemnul, metalul si hirtia. In acelasi timp insa, cele mai mari cutremure din istorie au avut loc in Ani ai Cocosului, cel mai mare dintre acestea fiind cel cu magnitudinea de 9,1, care a afectat Alaska in 1957 si care a fost urmat de o eruptie vulcanica. Tot in 1957, o epidemie de gripa a ucis peste un milion de oameni.

Despre Osama bin Laden - nascut intr-un An al Cocosului - prezicatorii spun ca nu va fi capturat, dar va fi urmarit de ghinioane. Pe lista celebritatilor nascute sub semnul cocosului se afla Jennifer Aniston, Katharine Hepburn si Michelle Pfeiffer, Bob Marley si Eric Clapton, starul rock Van Morrison si scriitorul William Faulkner.

Specialistii avertizeaza ca problemele de cuplu, in special cele legate de adulter, vor lua o amploare deosebita anul acesta, adaugind ca s-ar putea sa se declanseze si scandaluri sexuale de rasunet.