Victor Ponta, "pupilul" lui Adrian Nastase, cel care era alintat de acesta cu apelativul "Micul Titulescu", nu a rezistat decat o saptamana in fata ziaristilor acreditati la Camera Deputatilor, fiind nevoit sa renunte la functia de purtator de cuvant al Biroului Permanent. Motivul oficial: lipsa de experienta parlamentara.

Ajuns deputat din partea PSD, Victor Ponta nu a facut fata primelor teste de parlamentar, el nestiind prea bine procedurile parlamentare ca sa poata fi agreat de conducerea Camerei Deputatilor ca purtator al sau de cuvant.

Practic, acesta a fost mesajul transmis ieri de presedintele Camerei, Adrian Nastase, dupa ce, in sedinta de Birou Permanent, Ponta si-a anuntat demisia dupa doar o saptamana de activitate.

"Este nevoie de cineva mai experimentat in proceduri parlamentare care sunt mai complicate. In plus, domnul Ponta are nevoie de timp ca sa-si pregateasca candidatura la functia de secretar general al PSD la Congres", a declarat ironic Nastase.

Propunerea pentru aceasta functie a venit din partea tinerilor pesedisti, la Biroul Executiv Central al Tineretului Social-Democrat, de sambata, la care Nastase nu a vrut sa participe. Semn ca "Micul Titulescu" a cazut in dizgratia mentorului sau.

In locul lui Ponta a fost preferat liberalul Titu Gheorghiof, care a fost investit purtator de cuvant. "Sunt sigur ca domnul Gheorghiof se va descurca mai bine decat mine avand in vedere ca are experienta necesara pentru o astfel de functie", a spus Ponta, vizibil dezamagit.

El a venit totusi ieri pentru cateva minute la briefingul ce a urmat sedintei Biroului Permanent pentru a anunta ca nu va mai vorbi cu ziaristii in calitatea pe care a detinut-o doar cateva zile.

Misiune esuata

Misiunea de a se ocupa de relatia cu presa s-a dovedit a fi destul de dificila pentru novicele Victor Ponta, care s-a tot balbait saptamana trecuta in fata ziaristilor, sfarsind prin a se enerva. La prima intalnire cu ziaristii, Ponta nu a fost in stare sa explice coerent ce anume s-a discutat si ce documente au fost aprobate de Biroul Permanent, incurcandu-se in hartii.

Nestiind care sunt obiceiurile parlamentare, proaspatul deputat s-a balbait pana cand ziaristii s-au enervat si au cerut daca nu inlocuirea lui, macar sa ia lectii de la fostul purtator de cuvant al forului legislativ, colegul sau de partid, deputatul Tudor Mohora.

Dupa numai o saptamana, Ponta a fost schimbat din functie cu largul concurs al lui Adrian Nastase, dupa cum sustin unele voci autorizate din partid.