Din cauza ca proprietarul, firma americana Cross Lander, nu si-a onorat obligatiile contractuale, la Aro Campulung s-a declarat falimentul. Instanta, care a declarat acum 10 zile intrarea Aro in faliment si reorganizare, a desemnat deja un administrator judiciar in persoana lui Gheorghe Banu. Sindicalistii asteapta ca administratorul nou-numit sa convoace cat mai repede creditorii la masa credala.

Dupa cum se stie, creditorii pot hotari soarta societatii. Cea mai posibila varianta este legata de dezmembrarea companiei si vanzarea bucata cu bucata, iar ce ramane sa fie comercializat ca fier vechi. Liderul sindical Gheorghe Apostu ne-a declarat ca salariatii vor ca fabrica sa nu fie lichidata si sa se reinceapa productia sub un nou proprietar, unul care, eventual, sa inchirieze fabrica.

Dupa cum spune Apostu, exista persoane interesate sa inchirieze Aro si sa reinceapa productia.

Mai mult, recent, sindicalistii de la Aro Campulung i-au trimis o scrisoare presedintelui Basescu prin care ii cer sa intervina si sa confiste bunurile si banii acumulate incorect de John Perez, seful Cross Lander.

Reamintim ca uzina din Arges este oprita si de patru luni nu mai are caldura, nici electricitate. Singura modificare fata de situatia anterioara este ca aproximativ 400 de salariati au primit saptamana trecuta, respectiv vineri, fiecare, cateva sute de mii de lei, suma maxima fiind de 800.000. Dupa cum se stie, salariatii nu mai vazusera nici un ban tot de aproximativ patru luni.