Petrom isi pune la punct reteaua IT pentru a comunica mai bine cu Bursa de Valori Bucuresti si nu numai.

Reinhard Pichler, directorul financiar al Petrom, a declarat ca "indeplinirea cerintelor pietei de capital, respectiv raportarea rapida a informatiilor corecte in concordanta cu noile standarde de afaceri, este foarte importanta pentru succesul companiei. Prin urmare, avem nevoie de o noua infrastructura IT corelata cu noile proceduri financiare".

La inceputul acestui an, compania a demarat un vast proiect prin care vrea sa integreze operatiunile comerciale, de achizitii, financiare si IT.

De altfel, pe langa proiectele de dezvoltare pe termen mediu si lung, Petrom se ocupa, in prezent, de realizarea unei infrastructuri de comunicare prin achizitionarea a 800 de computere, dar si prin instalarea de noi servere la diverse sedii ale societatii.

Mai mult, Petrom dezvolta un proiect pentru implementarea unei noi strategii de comunicatii, precum si pentru realizarea unui centru de date.

Mai trebuie spus ca angajatii vor beneficia de cursuri de specializare pentru utilizarea noilor sisteme si procese informatice.