Peste 60 de rezidenţe sunt oferite artiştilor din intreaga lume in cadrul programului de burse UNESCO-Aschberg 2005/2006. Bursele se adresează creatorilor din şapte domenii: arte vizuale, design, muzică, dans, scris creativ, artele spectacolului şi arte media.

Pentru 2005/2006 programul propune 62 de rezidenţe oferite de 50 de instituţii partenere din 30 de ţări.

Programul de burse UNESCO-Aschberg a fost lansat in 1994 şi are drept scop să dea artiştilor posibilitatea de a beneficia de stadii de pregatire in instituţii specializate.

Sute de tineri artişti au beneficiat deja de acest program. Bursele sunt co-finanţate de International Fund for the Promotion of Culture (IFPC) şi de o reţea internaţională de instituţii partenere specializate in instruirea artiştilor.

Nu există condiţionare de varstă, locurile de rezidenţă sunt foarte atractive şi se acoperă in general costurile de călătorie şi o sumă lunară pe durata rezidenţei.

Pentru mai multe informaţii, cei interesaţi pot accesa site-ul www.unesco.org/culture/aschberg, de unde pot descărca broşura conţinand toate informaţiile despre burse, inclusiv formularele de solicitare.