Astazi, telespectatorii postului Tele7 ABC au vazut, in loc de emisiuni, doar un carton pe care era scris protestul angajatilor acestei televiziuni. Salariatii Tele7 ABC sustin ca nu si-au mai primit salariile din septembrie, in sediul televiziunii au fost intrerupte alimentarea cu apa si caldura, iar calculatoarele din redactie sunt “moarte” din cauza frigului.

In acest moment, in redactia de stiri a postului mai lucreaza doar trei oameni, doi reporteri si un operator. Dintre acestia, doi sint in concediu de studii, asa ca la post se mai afla doar reporterul Dorel Istrate. Acesta ne-a declarat ca decizia de a inlocui emisia cu un carton a fost luata de catre departamentul tehnic, unde mai lucreaza in jur de 50 de angajati.

Istrate sustine ca salariatii de la Tele7 ABC nu si-au mai primit salariile din luna septembrie, iar conditiile in care se lucreaza sint inumane: “nu mai este apa rece la toalete si chiuvete, nu este caldura, nu mai merge decit un calculator din cauza frigului, nu mai avem acces la agentiile de stiri”.

Dorel Istrate ne-a mai spus ca patronii postului nu au purtat nici o discutie cu salariatii, singurii care intra in contact cu acestia fiind directorul general si cel financiar. Reporterul postului spune ca, in acest moment, salariatii sint in proces cu actionariatul postului, dar procesul a fost aminat.

Dorel Istrate afirma ca emisia postului va fi intrerupta pina cind salariatii postului isi vor primi banii.

Am incercat sa discutam si cu conducerea postului, insa cei doi directori nu au putut fi contactati.