Luna trecuta, cind presedintele CJ Buzau a aparut la stiri cu o limuzina de vreo treij' de mii de coco, cumparata din bani publici, fraierilor de la Alianta le-a explodat teava de esapament si l-au fortat sa se lepede urgent de dinsa. Lor le zicem acum: terminati cu populismele astea ieftine si luati gratis – de fapt, cu 20.000, cit costa revista – niste lectii full options de la Oprisan.

Ia uite cu ce lighioana isi plimba dinsul trupul de citiva ani buni, fara ca cineva de la partidul lui sa-l intrebe: „De ce dai, ma? De ce dai banii CJ-ului pa limuzine scumpe?“. Acest Audi S6 de vreo 65.

000 de euro a fost cumparat in 2001, in rate, de catre Societatea „Drumuri si Poduri“ Vrancea, al carei actionar majoritar este Consiliul Judetean, dar unicul, irepetabilul, serenissimul utilizator a fost manechinul Marean. „Drumuri si Poduri“ e acum in faliment, dar a avut grija de rate ca de ochii din cap.

Ca de ochii din capul lui Oprisan, se intelege, pentru care au prevazut si optiunea „geamuri de sticla stratificata cu protectie impotriva radiatiilor UV si R“, in valoare de 1.072 de euro. E de mirare ca nu i-au bagat la bord, in schimb, niste aparate de bronzat.

Ca-n rest, masina are tot ce si-ar dori un manechin de la viata asta de rahat: oglinda interioara cu efect heliomat automat plus oglinzi exterioare cu incalzire si alte alea (136+267 euro) si muzici de 1.072+547+362 euro, cit au costat componentele sistemului audio.