Ordinul nr. 441 din 30 noiembrie 2004 pentru aprobarea Instructiunilor privind acordarea avizului prevazut la art. 2201 alin. (3) din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 85/2003, cu modificarile si completarile ulterioare

Pot fi transportate marfuri periculoase pe teritoriul Romaniei intre orele 22,00 si 5,00, precum si in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, numai cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:

- marfurile au numerele de identificare UN 1202, UN 1203, UN 1223 sau UN 1965,

- operatorul de transport rutier a obtinut in prealabil un aviz din partea agentiei Autoritatii Rutiere Romane, sectiei de drumuri nationale din cadrul directiei regionale de drumuri si poduri a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. si inspectoratului judetean de politie sau Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Incarcarea unui vehicul in vederea efectuarii transportului rutier de marfuri periculoase in perioadele prevazute mai sus este permisa numai daca sunt indeplinite cumulativ conditiile de mai sus si urmatoarele:

- operatorul de transport rutier are angajat un consilier de siguranta, titular al unui certificat valabil de pregatire profesionala, si detine pentru respectivul vehicul licenta de executie corespunzatoare acestui tip de transport rutier;

- conducatorul auto al vehiculului este titular al unui certificat valabil de pregatire profesionala pentru transportul rutier de marfuri periculoase.