Selectionerul Victor Piturca a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca Dorinel Munteanu va fi capitan la meciul cu Slovacia, in timp ce Daniel Pancu va purta tricoul cu numarul 10. Primul 11 tricolor pentru partida de astazi este urmatorul: Stelea - Radoi, Iencsi, V. Nastase, Rat - Fl. Petre, Gilca, Pancu, D. Munteanu - A. Ilie, D. Niculae.

"In general voi aborda in continuare acelasi sistem pe care il cunoasteti, 4-4-2, dar trebuie sa tinem cont de adversari", a spus Piturca, care nu considera ca jocul cu Slovacia este o actiune compromisa, in ciuda problemelor ivite. "Tinand cont ca am avut absente multe inainte de meci, nu este totusi o actiune compromisa. Baietii au experienta si pot trece peste acest obstacol.

Pentru meciul de maine (nr. - azi) voi incerca sa rulez tot lotul. Chiar daca in mod normal sunt permise sase schimbari, sper sa putem face sapte-opt", a precizat selectionerul. In alta ordine de idei, Victor Piturca a efectuat luni seara primul antrenament al echipei nationale de la revenirea la conducerea tehnica a primei reprezentative.

"A fost un antrenament util, insa intarzierea jucatorilor mi-a incurcat planurile. Mi-a fost dor de echipa nationala, as fi vrut sa joc si eu, dar sunt depasit. Nu port echipament nou pentru ca l-am pastrat pe acela de cand am antrenat prima oara", a spus Piturca, care a declarat ca este suparat pe Zenga ca nu i-a trimis pe stelisti la lot duminica.

"Am discutat cu Zenga si mi-a spus ca o sa-i trimita, dar nu s-a intamplat asa. Am discutat si cu Dorinel Munteanu, dar mi-a spus ca nu au avut timp sa plece de la Milano. Daca se dorea acest lucru, se putea", a tunat selectionerul. In schimb, Dorinel Munteanu a afirmat ca nu stia ca trebuia sa se prezinte duminica la lot.

"Am intrebat cand mergem la Nationala si ni s-a spus ca ne-au fost luate bilete luni pe ruta Milano-Larnaca. Acestea sunt insa problemele selectionerului si ale lui Zenga", a raspuns Munteanu. Pana la urma, stelistii au ajuns in Cipru luni seara, in jurul orei 20,30.

Ieri dimineata, selectionerul Victor Piturca a fost pe punctul de a anula antrenamentul, deoarece administratorii bazei GSZ din Larnaca nu au vrut sa permita echipei Romaniei sa se pregateasca pe terenul pe care se va disputa amicalul cu Slovacia.

Administratorii bazei, care au interzis accesul pe teren si primei reprezentative a Slovaciei, si-au motivat decizia prin protejarea gazonului in urma precipitatiilor cazute in cursul serii de luni. Tot ieri dimineata, au ajuns in Cipru Bogdan Stelea, Florentin Petre, Mihaita Plesan si Daniel Pancu.

Chiar daca este plecat in Italia de aproximativ trei ani, Vali Nastase spune ca inca urmareste meciurile din campionatul intern. "Cu exceptia lui Tibi Balan, am jucat impotriva tuturor celorlalti coechipieri. Urmaresc, toate meciurile din Divizia A, cand am posibilitatea. Cred ca, pana acum, cel mai bun jucator de la antrenament de la noi a fost Boldici", a precizat Nastase.

Meciul amical dintre selectionatele Romaniei si Slovaciei se va disputa de la ora 17, partida fiind transmisa in direct de catre postul TVR 1. Pana acum, cele doua formatii s-au intalnit de noua ori, romanilor revenindu-le cinci victorii, trei partide s-au terminat la egalitate, in timp ce adversarii nostri de astazi s-au impus o data.