O explozie a unei masini capcana a avut loc miercuri dimineata, in jurul ore 10.30 (ora Romaniei) la Centrul de Conventii din Madrid. Deflagratia a avut loc cu putin inainte ca Regele Juan Carlos si presedintele Mexicului sa inaugureze o expozitie in cladirea Centrului. Un urma deflagratiei s-au inregistrat noua raniti usor.

Atentatul a fost revendicat de gruparea separatista ETA, fiind anuntat cu putin timp inainte de producerea lui la redactia ziarului basc "Gara".

Primele estimari ale politiei spaniole dau ca certa ranirea a 10 persoane.

Postul de radio Cadena SER a anunţat că explozia a fost provocată de o maşină capcană. Regele Juan Carlos al Spaniei urma să inaugureze miercuri după amiaza la Ifema Targul de artă contemporană ARCO, alături de preşedintele Mexicului, Vicente Fox.

Martori ai deflagratiei au declarat ca detonarea bombei a spart geamurile imobilelor din perimetrul afectat.

Conform AFP, politia spaniola a efectuat marti noapte citeva arestari in rindul gruparii ETA, actiunea autoritatilor fiind insotita de altercatii intre fortele de ordine si cei arestati.

Va reamintim ca, la inceputul saptaminii, persoane necunoscute au luat citiva ostatici la Ambasada Spaniei din Berna. Autoritatile spaniole, citate de El Pais, incearca sa coroboreze cele doua evenimente.