Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, l-a dat in judecata pe presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, pentru calomnie si incalcarea "Legii Ticu", solicitindu-i dane morale de 10 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al PRM.

Vadim il acuza pe Onisoru ca a mintit "incalificabil" cind a sustinut ca tot ceea ce a aparut in "Academia Catavencu" despre el corespunde cu dosarele originale de la CNSAS.

"Unul din cele mai flagrante falsuri este inventarierea unei persoane inexistene, Anisoara Burlan, in virsta de 15 ani, despre care Evidenta Populatiei afirma ca nu exista", se arata in comunicatul PRM.

Reprezentantii acestui partid considera ca numele respectiv a fost "strecurat" in finalul articolului "calomnios" din "Academia Catavencu" numai pentru "a deruta lumea".

In comunicatul PRM este inclusa si o declaratie a actritei Marga Barbu, sotia romancierului Eugen Barbu.

"Sotul meu era suficient de matur si orgolios sa-si aleaga singur femeile care sa-l inspire ca artist. Am fost casatorita mai bine de 30 de ani cu Eugen Barbu si am ramas uimita de minciunile aparute in presa, fiindca un om cu moravurile cele mai sanatoase, cum era el, nu putea concepe pedofilia.

Avea oroare organica de o astfel de anomalie", sustine Marga Barbu, in documentul remis presei de PRM.

Potrivit aceluiasi comunicat, sotia lui Eugen Barbu va depune marturile la procesul intentat de Vadim lui Onisoru.

Revista Academia Catavencu a publicat, in numarul 3/2005, articolul "CV Tudor i-a livrat fetite de 15 ani lui Eugen Barbu", perioada in care s-au intimplat aceste fapte fiind 1986-1987.

Potrivit unui comunicat al Colegiului CNSAS, remis, marti, agentiei MEDIAFAX, in urma aparitiei articolului, C.V. Tudor a cerut CNSAS sa se pronunte daca informatiile tehnice corespund sau nu corespund cu originalul existent in Arhiva CNSAS.

Colegiul CNSAS a analizat dosarele in cauza, intocmite de Securitate pe numele lui C.V. Tudor si Eugen Barbu si a stabilit ca informatiile publicate de Academia Catavencu corespund cu originalul existent in Arhiva CNSAS, respectiv volumele 3, 4, 5 si 8 din dosarul D 176.

Procurorii nu au date suficiente pentru a se sesiza cu privire la faptul ca presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, ar fi "livrat" minore scriitorului Eugen Barbu, asa cum ar reiesi din informatiile CNSAS, mai ales ca aceste infractiuni - daca au fost comise - s-au prescris, afirma surse judiciare.