Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a participat la emisiunea “Romania la raport” de la Radio MIX, in care a explicat citeva dintre cele mai importante puncte ale reformei fiscale.

Ionut Popescu a aratat ca masura legata de majorarea la 10% a impozitului pe dividende a fost luata inca din vara anului 2004. Ca explicatie, cota unica de impozitare trebuie sa fie egala, indiferent de sursa de venit.

In ceea ce priveste fondul funciar, ministrul de finante este de parere ca, in conditiile in care apar mari proprietati, este normal sa fie marit puternic impozitul pe pamint, cel de acum, de 11.000 lei/ha fiind ridicol de mic. Masura va fi insotita de acordarea de catre stat a unei rente viagere de 100 EURO/an taranilor ce au depasit 60 de ani si isi vind pamintul.

Cresterea salariilor bugetarilor in 2005 este, in opinia ministrului finantelor, destul de problematica. Ionut Popescu a spus ca, datorita masurilor electorale luate de fostul guvern, exista mari cheltuieli neprevazute in buget, care impiedica cresterile salariilor bugetarilor.

Documente audio:

  • Ionut Popescu 1
  • Ionut Popescu 2

    Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro