Prin desemnarea lui Adriean Videanu drept candidat al Aliantei D.A. la Primaria Capitalei, devine vacant un post de viceprim-ministru. Cotidianul crede ca cele mai mari sanse pentru acesta post le are managerul Marmosim, Gheorghe Pogea. In schimb, Gardianul crede ca Berceanu este favoritul, daca nu-i pune Basescu talpa!

Videanu isi asigura succesiunea in Guvern

Prin desemnarea lui Adriean Videanu drept candidat al Aliantei D.A. la Primaria Capitalei, devine vacant un post de viceprim-ministru. Cele mai mari sanse pentru acesta post le are managerul Marmosim, Gheorghe Pogea.

Liderul hunedorean este unul dintre colaboratorii vechi si apropiati ai lui Adriean Videanu, fiind in prezent manager general la firma acestuia, Marmosim. Surse din PD au declarat pentru „Cotidianul’’ ca acesta este cel mai bine cotat in cursa. Initial, conducerea partidului s-a gindit sa-l promoveze pe unul dintre vicepresedinti, dat fiind ca postul are si o conotatie politica.

Numai ca singurul disponibil este Radu Berceanu, dar aceasta varianta nu poate fi luata in calcul. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, ne-a precizat insa ca trebuie respectata promisiunea electorala care prevedea ca nici un fost ministru din perioada 1996-2000 nu va accede in actualul Guvern.

In rest, Vasile Blaga si Gheorghe Barbu sint deja ministri, Liviu Negoita este primar, iar ceilalti nu au experienta necesara, dat fiind ca vicepremierul desemnat de PD ar urma sa gestioneze aspectele economice ale guvernarii. Conform acelorasi surse, nominalizarea oficiala a vicepremierului va fi facuta pe 26 februarie.

Ada Mesesan, Lucian Gheorghiu

Cotidianul - 12 februarie 2005

Vicepremierul pleaca din Guvern. Berceanu, favorit, daca nu-i pune Basescu talpa!

Nominalizat pentru primaria Capitalei, vicepremierul Adriean Videanu va pleca din executiv, probabil, la finele saptamanii viitoare. Postul guvernamental vacant va ramane, cu siguranta, in ograda PD. Este posibil ca, la sedinta BPN, programata pentru miercurea viitoare, democratii sa-l desemneze pe succesorul lui Videanu la Palatul Victoria. Exista, deja, cateva variante "de lucru".

Cele mai mari sanse ar trebui sa le aiba vicepresedintele Radu Berceanu, daca Traian Basescu nu-i va pune bete in roate.

Ar urma Liviu Negoita, actualul primar al sectorului 3, insa probabil ca el ar declina propunerea, pentru a nu bulversa primaria. Emil Boc a declarat ca nu lasa Clujul si ca-si respecta promisiunile.

Si Anca Boagiu ar putea fi trecuta la propuneri, daca ne gandim fie si numai la succesoratul de la Transporturi. Nu stim, insa, cat de mare e lista de "tinere sperante" a sefului statului, caz in care o luam de la capat. Mai sunt blonde la Primarie?

Gardianul - 12 februarie 2005