Cand erau de-o schioapa, si VIP-urile au incasat-o pentru ca au falsificat semnatura parintilor, au furat bani din casa ori au spart geamurile clasei. Pentru fiecare trasnaie, vedetele cu pricina au mancat o mama de bataie, sora cu moartea...

Dintre toti intervievatii nostri, Anca Badiu (Class) se detaseaza net de ceilalti colegi de breasla, datorita originalitatii boroboatelor.

GEAMURI SPARTE. Cu toate ca a luat bataie, indeosebi de la mama ei, Anca a continuat seria rautatilor: "Deoarece maica-mea n-a vrut sa-mi cumpere o bicicleta Pegas, asa cum imi promisese, i-am furat banii din geanta, vreo 1.000 de lei, o avere la vremea aceea. M-a batut rau de tot, cu o curea lata din piele. Numai vanatai aveam pe fund.

Dar n-a fost ultima cafteala, caci m-a mai capacit si mamaie, dupa ce a gasit toti puii de gaina din curte cu gatul sucit. Ii omorasem crezand ca vor ajunge in Rai. Apoi, i-am invatat pe cei trei frati ai mei sa arunce cu rahat pe tavanul sufrageriei. Alta boacana, alta bataie. Am fost un copil tare rau!".

Cine ar fi crezut ca Dan Negru ar fi spart geamurile clasei, impreuna cu un coleg? "Trebuia sa dau teza la matematica si nu prea invatasem. Asa ca, ce m-am gandit? Impreuna cu Tibi, un coleg, am spart toate geamurile clasei. Ningea, intrase zapada in clasa. Era un frig... N-am mai dat teza, dar ai mei au fost nevoiti sa scoata bani din buzunar. Mama m-a batut ingrozitor atunci. Cu palma.

Are o palma tare grea. Iar la purtare, in acel trimestru, m-am ales cu nota 7."

IDEI GENIALE. Pe cat de cumintica si linistita pare Paula Seling la varsta asta, pe atat de nazdravana era in copilarie. Ar putea umple paginile unei carti cu trasnaile pe care le-a facut cand era mica.

Ne-a impartasit si noua una dintre intamplarile care s-a finalizat cu un scandal din partea parintilor ei: "Cand eram la camin, frate-meu era deja la scoala. Pentru ca nu mai suportam sa stau fara el, o data am fugit de la camin. Mi-am facut singura bilet de voie si i-am falsificat semnatura lui taica-meu. Evident, biletul era scris jenant, cu un creion de colorat, cu litere de tipar.

Dar a prins treaba, pentru ca educatoarea m-a lasat sa plec. Dupa ce a aflat mama, mi-a facut cel mai mare scandal din lume!".

Tatiana Stepa ne-a declarat: "Eram in clasa a II-a si nu stiu ce s-a intamplat de m-am dus cu lectia neinvatata la scoala. Eu, care eram exemplul clasei... Drept pedeapsa, invatatoarea m-a pus sa scriu de doua ori rezumatul la «Vrancioaia si fiii ei». M-am necajit destul de tare, dar ma bucuram totusi ca asta este tot. Dar n-a fost asa.

S-a dus la parintii mei, care aveau serviciul destul de aproape de scoala, si le-a spus ce am facut. In afara de faptul ca m-au pus si ei sa scriu lectia de alte doua ori, m-au si batut".

FUMURI. Cristi, solistul trupei Verso: "Cand eram mic, in clasa a II-a, imi aduc aminte ca am fumat. Si pentru ca am lasat tigarile in scrumiera si pentru ca tigarile erau si alta marca decat cele pe care le fuma tatal meu, va dati seama ca s-a prins cine-i vinovatul. M-a strigat pe geam sa vin in casa, ca mi-a adus ciocolata. Am luat o mama de bataie, ca n-o sa uit niciodata".

Andrei (A-Mix) a suportat multe palme, in copilarie. Palmele veneau, destul de des, dar nu fara motiv, din partea mamei lui, Rovana Plumb. "Tin minte ca odata – aveam vreo 11 ani – m-a plesnit mama peste umar destul de tare, pentru ca i-am raspuns urat bunicii mele. De fapt, ea a vrut sa ma loveasca peste fata, dar a gresit tinta.

Dupa ce mi-a dat palma aia, mama a stat cu gheata la mana de tare ce-o durea. Si tata, si bunicul ma mai scuturau pentru ca raspundeam urat bunicii mele. Nu stiu ce tot aveam cu ea, saraca. Aveam un vocabular mai putin obisnuit pentru un copil. Cum auzeam o prostie, cum o tineam minte si o reproduceam... foarte exact!"

AMINTIRI

"Deoarece maica-mea n-a vrut sa-mi cumpere o bicicleta Pegas, asa cum imi promisese, i-am furat banii din geanta, vreo 1.000 de lei. M-a batut rau de tot, cu o curea lata din piele. Numai vanatai aveam pe fund. Dar n-a fost ultima cafteala, caci m-a mai capacit si mamaie, dupa ce a gasit toti puii de gaina din curte cu gatul sucit. Ii omorasem crezand ca vor ajunge in Rai.

Apoi, i-am invatat pe cei trei frati ai mei sa arunce cu rahat pe tavanul sufrageriei. Alta boacana, alta bataie. Am fost rea" - Anca Badiu, solista trupei Class

7 LA PURTARE

"Trebuia sa dau teza la matematica si nu prea invatasem. Asa ca, ce m-am gandit? Impreuna cu Tibi, un coleg, am spart toate geamurile clasei. Ningea, intrase zapada in clasa. Era un frig... N-am mai dat teza, dar ai mei au fost nevoiti sa scoata bani din buzunar. Mama m-a batut ingrozitor atunci. Cu palma. Are o plama tare grea. Iar la purtare, in acel trimestru, m-am ales cu nota 7.

Am tinut asa de bine bataia de atunci ca nu mi-a mai trebuit sa ma gandesc la nazbatii" - Dan Negru, prezentator Antena 1

SI-A FALSIFICAT NOTA LA RUSA

Comicul Jean Paler s-a gandit ca n-ar fi rau sa mai adauge un 0 langa 1 pe care il capatase la limba rusa: "Numai ca nu mi-a mers, caci tata a aflat adevarul, la sedinta cu parintii. Cand a venit acasa, m-a batut cu tot ce a apucat: matura, cureaua. Dupa ce am scapat din mana lui, aratam ca o vanata coapta. M-a acuzat ca am facut fals in acte si ca merit ce este mai rau.

De atunci, m-am pus cu burta pe carte si am invatat la perfectie limba rusa. Iar carnetul de note trebuia sa-l prezint in fiecare seara. Imi amintesc ca primul carnet de note l-am aruncat in canal, caci aveam note tare proaste, si am luat chelfa-neala si pentru asta".

SIMONA ECOVOIU, ROXANA I. ANCUTA