Intel a extins in mare liniste familia de cipseturi „Grantsdale” Pentium 4 cu o pereche de produse low-end, conform asteptarilor analistilor. Nici 915PL, nici 915GL nu au fost anuntate in mod oficial, dar noile cipuri au aparut pe lista de produse de pe site-ul companiei, alaturi de lista noilor cipseturi din seria 915.

915PL este un cipset „discret”, iar 915GL integreaza motorul Media Graphics Accelerator 900 DirectX 9 Intel. Ambele modele ofera suport FSB la 533MHz sau 800MHz, suport pentru CPU-uri cu tehnologia HyperThreading, expansiune PCI Express si un memory bus dual-channel.

Spre deosebire de componentele Grantsdale anterioare, totusi, noile cipseturi suporta doar memoria DDR SDRAM, nu si DDR 2.

Modelul 915PL suporta un singur DIMM per canal de memorie, in timp ce 915GL suporta doua DIMM-uri per canal. Cele doua cipseturi pot manevra pana la 2GB, respectiv 4GB de memorie.

Ambele componente se pot conecta la orice cip Intel ICH6 sau ICH6R South Bridge, care adauga patru linii PCI Express x1, patru porturi Serial ATA (cu RAID pe ICH6R), Gigabit Ethernet, opt porturi USB 2.0 si HD Audio.