Doua declaratii ale purtatorului de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, au generat rumoare in cadrul Aliantei D.A. Vineri, Nicolaescu a exclus o eventuala venire in PNL a celor trei demisionari din PD, Cozmin Gusa, Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu. Simbata, el a admis aceasta posibilitate.

Nicolaescu a clarificat la BBC afirmatiile sale: „Daca unul dintre cei trei PD-isti care au demisionat vor dori sa intre in PNL, vom analiza fiecare caz in parte, pentru ca vom fi exonerati de protocolul de alianta.

Protocolul de alianta ne obliga sa nu primim sau PD sa nu primesca membri PNL cit sint membri ai celor doua partide. Cind nu mai sint membri, atunci se discuta de la caz la caz“. Vicepresedintii PD Radu Berceanu si Liviu Negoita au respins explicatiile lui Nicolaescu, mentionind: „Cei trei intra sub incidenta protocolului. Nu este normal ca PNL sa ia de bun ce aruncam noi si invers“.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, ne-a precizat ca Nicolaescu „nu a facut vreo gafa prin declaratia data“ si ca doar in cazul in care cineva ar fi luat deja o decizie fara consultarea conducerii ar fi gresit. „Actualmente, nici macar nu exista vreun subiect in discutie, din moment ce nu a depus cineva vreo cerere de inscriere in PNL“.