Interpreta de muzica usoara a anilor '70-'80, Angela Similea, va lansa in martie, la sarbatorirea a 35 de ani de cariera, un nou album.

CD-ul realizat la casa de productie OVO, a lui Ovidiu Komornic, contine 10 piese noi (compozitii ale lui Ovidiu Komornic, Marius Teicu, George Popa, Marcel Dragomir si Viorel Gavrila) si un cadou - melodia "Dupa noapte vine zi", melodie cu care Angela Similea a participat la Cerbul de Aur de la Brasov in anii '70.

"Acest proiect s-a nascut acum un an si jumatate, dar practic ne-am apucat de lucru in vara anului trecut. Am inaintat foarte greu, eu si cu Ovidiu ocupandu-ne de tot, de la inregistrari, pana la carcasele CD-ului si tipografie. Inca nu ne-am decis ce piesa va da titlul albumului.

Inainte de lansare urmeaza sa filmam si un videoclip, dar pentru ca melodiile se adreseaza mai multor segmente de varsta nu am ales inca melodia la care vom face clipul", ne-a declarat cantareata, a carei cariera muzicala se intinde pe trei decenii si jumatate, timp in care a interpretat peste 500 de melodii.

O datorie morala

De altfel, acest repertoriu bogat este si motivul pentru care din vara va incepe sa lucreze la un nou proiect, mult mai amplu, si anume reeditarea a cinci albume de colectie, care sa readuca in atentie muzica usoara a anilor '70-'80. "Am primit numeroase semnale si de la tineri de 16-18 ani, care m-au intrebat de ce nu pot avea acces la muzica pe care eu am cantat-o.

Dupa Revolutie, muzica anilor '80, ca de altfel tot ceea ce s-a facut inainte de '89, a fost catalogata ca fiind de proasta calitate. Dar eu stiu bine ca nu este asa, iar pentru mine acele sute de melodii pe care le-am interpretat constituie comoara mea si cred ca sunt cu adevarat o comoara careia ii va creste cu siguranta valoarea in timp.

Din pacate, nici casa de discuri Electrecord, nici noile case de productie nu sunt interesate de reeditarea acestor melodii, asa ca m-am hotarat sa ma implic personal in acest proiect, bineinteles ajutata si de sponsori, pentru ca sunt costuri foarte mari.

Reeditarea acestor melodii urmareste doua scopuri - pe de o parte, sunt cei care le asteapta pentru ca le cunosc, iar pe de alta parte, va fi o surpriza pentru tinerii care nu le-au ascultat niciodata, dar care doresc sa le auda. Ma simt intr-un fel obligata sa reeditez o parte din aceste melodii.

Stiu ca va fi o munca titanica, iar cel mai greu va fi sa fac o selectie de cateva zeci dintre sutele de melodii."