Sarit din schema

Antrenorul Walter Zenga s-a plins unor apropiati de faptul ca strategia de transferuri a fost facuta de MM Stoica peste capul sau. Surse apropiate gruparii din Ghencea au dezvaluit pentru ProSport ca tehnicianul italian si-a manifestat, intr-un cerc restrins, nemultumirea fata de transferurile care au fost facute in jumatatea de an de cind a preluat echipa.

Chiar daca nu a facut-o oficial, Zenga a aratat cu degetul catre presedintele executiv, Mihai Stoica. Faptul ca, in vara, i s-a oferit posibilitatea de a antrena cea mai titrata echipa din Romania l-a facut pe Zenga sa accepte mai usor unele decizii din partea conducerii ros-albastre.

O data cu venirea rezultatelor bune, atit in campionat, cit si in Cupa UEFA, italianul a incercat sa-si impuna punctul de vedere in ceea ce priveste noile achizitii. Intre timp, in Ghencea au venit Lovin, Baciu, Ciocoiu si Cristea, doar ultimii trei confirmind partial.

Avind in vedere dubla de foc cu Valencia, dar si returul Diviziei A, fostul portar al lui Inter si-ar fi dorit in pauza de iarna o campanie de achizitii puternica. Cine a ajuns pina la urma in Ghencea? Banel Nicolita si Boris Keca. Atit. Conform unor apropiati ai italianului, acesta s-a aratat dezamagit de transferurile realizate.

“Impresarii imi propun niste liste cu jucatori, eu am avut alta, insa cu noi n-a semnat decit cine a vrut MM. Cum sa ma bat cu Valencia? Am un jucator in virsta de 40 de ani in echipa, iar noutatile nu au confirmat, nici nu cred ca o vor face. Eu n-am nici o putere la echipa”, ar fi spus Zenga.

Din cite se pare, transferul lui Banel Nicolita l-ar fi dus pe italian la un pas de a exploda in public.

“Il dam afara pe Ranieri!”

Gigi Becali nu mai poate face nici o afacere pentru ca se gindeste doar la meciul cu Valencia, o echipa pe care a studiat-o atent in ultima vreme. Pentru acest eveniment a inchiriat cu 62.000 de euro un charter de 170 de locuri.

Ranieri este sigur de calificare. Dumneavoastra?

Gigi Becali: Am citit ca n-are emotii. O sa vada el dupa meciurile cu noi. Il dam afara! Totul depinde de Zenga, daca vom juca pe atac vom cistiga cu 2-1, iar Ciocoiu si Cristea vor fi marcatori. Ei sint periculosi cind au mingea, dar daca o pierd, sint vulnerabili, pentru ca nu fac faza de aparare.

Ati intrat deja in febra meciului.

Asa e. Vreau sa mai fac si afaceri, dar nu pot, numai la meci ma gindesc. Nici nu o sa mai pariez, ca nu-mi sta capul la asta. Stiu ca rivalii mei din politica si suporterii lui Dinamo si Rapid nu vor sa ne calificam, dar ii inteleg, ca ne nastem cu invidia.

Ce le veti spune baietilor?

O sa le zic ca este cel mai important moment al meu de cind sint la Steaua. Meciurile cu Valencia sint fructul muncii si investitiei mele, asa ca la razboi, razboinicilor, si veti cistiga!

Ce invitati aveti la meciul de la Valencia?

L-am invitat pe Piti din respect, pe prietenul meu, Nicolae Badea, pe Vadim, ca e stelist, pe Octavian Morariu, dar cred ca doar ultimul va veni.

Pe Ion Tiriac?

Nu-l voi invita in viata mea pe Tiriac. Sper ca in retur sa ne onoreze cu prezenta presedintele Basescu.

Spaima in avionul Stelei!

Aeronava ros-albastrilor a fost zgiltiita serios dupa ce a nimerit intr-o zona de turbulente atmosferice. La aterizare, jucatorii erau bulversati. Echipa Stelei a sosit in Spania dupa un zbor cu peripetii. Pe aeroportul din Valencia, jucatorii susoteau intre ei bucurindu-se ca au scapat teferi.

Ros-albastrii au plecat ieri din Milano, la ora 15:00, avionul decolind cu 25 de minute intirziere de pe aeroportul Malpensa. Elevii lui Zenga au sosit la Valencia la ora 17:40, cazindu-se la hotelul Valencia Palace. Rica Neaga a purtat tot timpul un fes urmind “moda Mutu”, desi afara erau 20 de grade Celsius.

Walter Zenga a rabufnit din nou la adresa presei, dezvaluind tensiunea foarte mare care il framinta. La vederea unui grup de fotoreporteri romani si spanioli care il fotografiau, Zenga s-a rastit la acestia: “Ce mai vrei, lasa-ma in pace! Vreau liniste”, a tipat in limba romana Walter Zenga la un fotograf spaniol care se holba nedumerit la italian neintelegind ce se intimpla.

“Ce a spus? De ce era asa suparat?”, i-a intrebat apoi in engleza fotoreporterul spaniol pe confratii sai din Romania. Stelistii au plecat dupa formalitatile de cazare la Centrul sportiv Ciudad Deportivo, unde au facut o sedinta de pregatire de o ora. Secundul Massimo Pedrazzini a sosit in Spania inca de simbata, urmarind meciul Valencia - Deportivo, 1-2.

“Adversarii nostri sint periculosi cind au mingea la picior, dar au o perioada mai slaba”, a declarat Pedrazzini.

Messina le-a purtat noroc in Giulesti

UEFA l-a delegat la meciul Valencia - Steaua, de miine, pe italianul Domenico Messina (foto, al doilea din stinga). Centralul, in virsta de 42 de ani, are ecuson FIFA din 1998 si este director de banca. El va fi ajutat la meciul de miine de asistentii Andrea Consolo si Paolo Calcagno.

In returul campionatului 2002-2003, presedintele CCA din acea perioada, Nicolae Grigorescu, a furnizat o surpriza tuturor si a adus sa conduca derby-ul Rapid - Steaua, pe primele doua locuri la acea vreme, in aceasta ordine, o brigada din Italia, avindu-l la centru pe Messina.

Fotbalistii din Ghencea, antrenati de Victor Piturca, au cistigat cu scorul de 2-1 in fata giulestenilor lui Mircea Rednic, golurile fiind marcate de Badoi (5), respectiv Bostina (34) si Cl. Raducanu (40). Toata lumea fotbalistica a fost impresionata de maniera in care a arbitrat “macaronarul”.

Rapidistii erau siderati de cit noroc au avut la acea partida stelistii, spunind dupa meci: “N-am mai vazut o echipa sa aiba atita «bulan». Cred ca dorm cite doi in pat”.