Dupa ce varianta americana a lui Nissan Murano a suferit peste 300 de modificari pentru a fi lansata pe piata europeana, masina este fi comercializata de acum si in Romania. Formele elegante ale acestui SUV fac trimitere la sculpturile din sticla de Murano, renumita insula din apropierea Venetiei fiind de altfel si cea care a inspirat numele masinii.

Acest 4 X 4 sportiv ofera un interior spatios, cu cinci locuri, pozitie inalta de condus, performante, confort, dar si o buna manevrabilitate. Murano este comercializat in Europa intr-o singura versiune, cu o echipare standard completa, fiind propulsat de un motor de 3,5. V 6, care dezvolta 234 CP.

Echiparea include sistem de navigatie, tridimensional "Birdview" ce poarta emblema Nissan, camera video color pentru marsarier, sistem audio Bose, CD player, climatizare, tapiterie din piele, scaune fata incalzite, trapa electrica, geamuri fumurii in partea din spate, jante din aliaj, faruri cu Bi-xenon, cruise-control.

Murano dispune de transmisie cu variatie continua, comandata de un computer.

Scopul ei - cresterea confortului prin eliminarea socurilor specifice schimbarilor de viteza caracteristice cutiilor automate conventionale cu trepte. Pentru cei care prefera un stil de condus sportiv, constructorul a adaugat si o comanda manuala secventiala. Postului de conducere i s-a acordat o atentie speciala. Scaunul soferului este reglabil electric multipozitional, iar pedalierul ajustabil.

Sistemul de tractiune "All Mode 4 X 4 cu comanda electronica", brevetat chiar de Nissan, face ca in conditii normale masina sa opereze cu tractiune fata, reducand pierderile de energie si economisind carburant. Datorita aceluiasi sistem, in cazul detectarii alunecarii rotilor, tractiunea va fi distribuita corect intre puntile fata si spate.

Elementele de siguranta incep de la caroseria fabricata dintr-un otel cu o inalta limita de elasticitate si includ 6 airbaguri cu doua trepte de umflare, centuri de siguranta cu pretensionare si limitator de efort pentru scaunele fata, precum si centuri cu prindere in trei puncte pentru celelalte 3 locuri. In Romania, Nissan Murano costa 37.500 euro (CIP).

In SUA, masina este comercializata deja de doi ani.