CNS cere tot mai insistent sa aiba un cuvint de spus in problema autonomiei. In replica, UDMR anunta ca singurele proiecte de legi pe aceasta tema vor fi cele aflate in programul de guvernare.

In sedinta forului de conducere al Consiliului National Secuiesc de simbata de la Gheorgheni, au fost adoptate o serie de hotariri care sa grabeasca initerea de catre autoritati a demersurilor pentru atingerea acestui scop - inceperea tratativelor cu prim-ministrul, un demers catre presedintele Romaniei privind indeplinirea acestui deziderat prin aplicarea mijloacelor democratice, un apel

adresat Guvernului Ungariei, in scopul obtinerii sprijinului in vederea infiintarii Tinutului Secuiesc, depunerea la Parlamentul Romaniei a unei initiative legislative privind Statutul de Autonomie al acestei regiuni. In replica, deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ieri ca Uniunea va depune propriul proiect privind autonomia, nu pe cel al CNS.

„Proiectul de lege intocmit de CNS a fost deja respins de Parlament, deoarece contine foarte multe greseli.

Deci, nu vad de ce se doreste depunerea acestuia din nou“, a spus Marton Arpad, adaugind ca UDMR a pus deja bazele autonomiei, dat fiind faptul ca, din cele patru forme de autonomie, trei sint prezente in programul guvernamental, respectiv autonomia administratiei publice locale, cea culturala si autonomia regionala prin reorganizarea regiunilor de dezvoltare.