Mihai Tanasescu a dat ieri, dupa sedinta Delegatiei Permanente a partidului, un raspuns la acuzatiile liderului interimar al PD, Emil Boc, privind "asa-zisul" gol bugetar lasat de Guvernul Nastase. Vicepresedintele PSD considera ca demersul lui Boc denota o "disperare politica", ca urmare a "incapacitatii de a guverna finantele tarii" a Cabinetului Tariceanu.

"Ne indreptam tot mai mult spre un scenariu 1996-2000, aceasta fiind si concluzia multor analisti politici si economici care urmaresc evolutia lucrurilor in aceasta perioada", a spus Tanasescu. El i-a transmis lui Boc sa puna mana si sa studieze un manual de finante publice, pentru a putea folosi notiunile referitoare la buget, sau sa se ocupe de problemele juridice, unde se pricepe.

Pregatiri pentru Congres

In continuare, Mihai Tanasescu s-a referit la problemele din propriul partid. El a anuntat ca Delegatia Permanenta a decis ca un numar de opt secretari executivi sa conduca departamentele PSD pana la congresul din aprilie.

Delegatia i-a si desemnat pe detinatorii acestor functii: Leonard Cazan, la Departamentul pentru management, Dan Mihalache - Departamentul pentru analiza politica, Vasile Dancu - Departamentul pentru imagine, sondaje si marketing politic, Titus Corlatean - Departamentul de relatii cu mass-media, Victor Bostinaru - Departamentul pentru relatii internationale, Tudor Mohora - Departamentul pentru

resurse umane, Ion Moraru - Departamentul pentru logistica si bunuri materiale, Aristide Roibu - Trezoreria partidului.

Potrivit lui Tanasescu, delegatia Permanenta a stabilit si activitatile pregatitoare pentru organizarea congresului. Astfel, in perioada 14 februarie-31 martie, in organizatiile locale ale PSD vor avea loc alegeri pentru structurile de conducere si vor fi desemnati delegatii la congresul din 21-22 aprilie.

Exceptie face organizatia din Bucuresti, care va desfasura aceste activitati in intervalul 14 februarie-6 martie, avand in vedere ca, dupa aceasta data, va incepe campania electorala pentru Primaria Capitalei.

Candidatul pentru Capitala va fi anuntat astazi

Mihai Tanasescu, vicepresedinte al PSD, a anuntat ieri ca Biroul Executiv al Organizatiei PSD Bucuresti trebuia sa-si desemneze candidatul in cursul aceleiasi zile pentru functia de primar general al Capitalei, dar ca actiunea a fost insa amanata pentru astazi.

Mihai Tanasescu a sustinut ca acest lucru nu inseamna o "tragere de timp" pentru a-l convinge pe Sorin Oprescu sa candideze, ci ca este vorba doar de o "chestiune de calendar". In schimb, Ion Iliescu a recunoscut ca amanarea a fost necesara pentru ca Oprescu nu se afla ieri in tara pentru a-si afirma optiunea "pentru" sau "contra" inscrierii sale in cursa electorala.