Kia Motors are un nou importator in Romania, si anume compania Kia Rom Auto. Noul importator al marcii Kia a stabilit pentru 2005 o tinta de vinzari de 1.000 de masini.

Kia Motors se adreseaza tuturor segmentelor de clienti, punind la dispozitia lor atit masini de oras, care consuma putin, limuzine, masini de teren, precum si masini utilitare, gama insumind nu mai putin de 10 modele cu reprezentante in toate clasele. Pentru oras, Kia pune la dispozitie cinci modele: Picanto, Rio, Cerato, Magentis si Kia Opirus.

Din gama modelelor multifunctionale fac parte Carens si Carnival. In materie de SUV-uri, Kia pune la dispozitia iubitorilor de masini de teren modelele Sportage si Sorento, iar ca masina comerciala, camionul K 2500. Sloganul importatorului Kia Rom Auto este „sa vindem nu cele mai scumpe masini, ci unele dintre cele mai bune“, dupa cum spune directorul companiei, Dan Chiru.

Obiectivul Picanto

Primul model cu care importatorul spera sa-si atinga obiectivul de vinzari este mini-ul Kia Picanto. „In aglomeratia din oras este ideala si are un consum foarte scazut“, a precizat Chiru. Picanto este disponibila incepind cu 5.885 de euro, fara taxe. Modelul Rio, cel mai popular pe piata europeana, va avea lansarea in Romania in vara cu nu mai putin de 20 de versiuni.

Cerato este oferta Kia in clasa compacta, masinile fiind echipate cu motoare turbodiesel, de 1,5 si 2 litri, pretul acestora incepind de la 9.413 euro CIP. La Magentis, constructorul coreean a restilizat masina, atit designul exterior, cit si cel interior avind un plus de eleganta. Pretul acestui model incepe de la 12.441 de euro, CIP.

Opirus, o limuzina eleganta, dupa cum spune importatorul, reprezinta partea superioara a ofertei Kia, pretul pornind de la 21.000 de euro. SUV-ul Kia Sportage a fost prezentat la Salonul din Paris anul trecut, la noi in tara urmind a fi prezent de luna viitoare. Sorento este cel de-al doilea motiv de mindrie pentru Kia in materie de SUV.

In procesul de proiectare a designului sau s-a tinut cont de parerile exprimate de potentiali clienti din toata lumea. Acest model poate fi cumparat cu 17.100 de euro, pret fara taxe.

Camionete cu design european

Ultimul model este camioneta K 2500. Are un design european si poate fi achizitionata in mai multe versiuni, acoperind majoritatea nevoilor de transport de marfa si persoane, arata importatorul. Pretul de pornire pentru acest model este 11.000 de euro, fara taxe. Toate modelele Kia beneficiaza de trei ani garantie, in limita a 100.000 de kilometri.