Protocolul intitulat Acordul privind Principiile si Modalitatile de Functionare ale Coalitiei a fost semnat de presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, cel al PD, Emil Boc, presedintele UDMR, Bella Marko si presedintele PUR, Dan Voiculescu.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, ca de altfel si ceilalti semnatari ai protocolului, a subliniat importanta semnnarii protocolului pentru buna functionare a Coalitei aflate la guvernare.

Pentru presedintele PUR, Dan voiculescu, semnarea protcolului este un semn de normalitate.

La inceputul acestui an, Dan Voiculescu declara ca nu stie nimic despre planurile de elaborare a unui astfel de protocol.

Despre faptul ca PUR a votat membri ai PSD la presedintia camerelor parlamentare, pentru a guverna apoi alaturi de Alianta PNL - PD, domnul voiculescu spunea ca ar fi chiar un lucru benefic.

Colaborare

Protocolul semnat stipuleaza insa ca membrii celor 4 partide vor colabora si la nivel judetean, inclusiv pentru luarea deciziilor cu privire la posturile din consiliile judetene.

Protocolul mai reglementeaza si colaborarea parlamentara. Aici, asa numitele Consilii parlamentare vor lua decizii cu privire la pozitiile comune ale Coalitiei.

Tot impreuna vor fi stabilite ponderea partidelor semnatare in guvern sau numarul si atributiile ministerelor.

Principalul for de conducere al Coalitiei va fi Consiliul National, format din presedintii partidelor care participa la guvernare.

Organisme similare vor exista la toate nivelurile de colaborare: parlamentar si judetean.