Incepand cu 17 februarie 2005, TVR 2 demareaza parteneriatul cu Misiunea din Romania a Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM) si MTV Exit in campania de lupta impotriva traficului de fiinte umane. Echipa canalului TVR 2 se va implica efectiv in sprijinirea campaniei, nu numai prin reflectarea evenimentelor organizate de OIM, dar si prin actiuni concrete.

Astfel, vedeta TVR 2 Catalin Maruta a acceptat propunerea Misiunii OIM de a deveni Ambasador al Bunavointei pentru Romania. El va fi purtatorul de imagine al activitatilor pentru promovarea spectacolului „Trafic” realizat de OIM cu sprijinul financiar al USAID.

Prin noua sa insarcinare, Catalin se alatura astfel, numeroaselor vedete internationale implicate in actiunile anti-trafic, cea mai cunoscuta dintre ele fiind actrita Angelina Jolie. Mai multe programe ce vor fi difuzate de TVR 2 vor purta amprenta parteneriatului cu OIM in aceasta campanie, fiind generate discutii, dezbateri, informari de ultima ora.

In zilele in care vor exista reprezentatii cu spectacolul „Trafic”, Catalin Maruta va incita telespecatorii emisiunii Tonomatul DP2 la dezbateri pe aceasta tema si va oferi tricouri cu insemnele campaniei, precum si CD-uri cu documentarul MTV Exit cu Angelina Jolie.

La fel, Jurnalele de stiri si studiourile teriroriale vor contribui de-asemenea la mediatizarea fenomenului si informarea publicului.

Implicarea TVR 2 in campania OIM din Romania va debuta inca din 17 februarie, cand Catalin Maruta va anunta acest lucu in emisiunea sa matinala de la TVR 2 si apoi seara, de pe scena Salii Mici a teatrului Nottara, unde va avea loc premiera spectacolului interactiv „Trafic”. Pe parcurs, si alte vedete TVR 2 vor participa la actiunile de popularizare a campaniei OIM.

Unul dintre momentele de referinta va fi in 8 martie, cand, de Ziua Femeii, TVR 2 va difuza de la ora 21,00 o editie speciala a emisiunii „Lumea de aproape”. Va fi o editie in care, in premiera, romanii vor putea urmari Inhuman Traffic, un program special prezentat de Angelina Jolie. Inhuman Traffic este un documentar dinamic si captivant care prezinta lumea traficului din Europa.

Personajele sunt oameni de langa noi, precum Ana, o tanara din Romania, traficata de vecinul ei in Balcani unde a fost fortata sa se prostitueze timp de 2 ani si jumatate si Tatiana, o victima care a petrecut 6 luni ca sclava sexuala in Amsterdam dupa ce a fost vanduta de catre iubitul ei.