Sahtior Donetk si-a compromis, in mare parte, sansele de calificare in optimile de finala ale Cupei UEFA, dupa ce a terminat la egalitate, 1-1, meciul disputat pe teren propriu cu Schalke 04.

Echipa antrenata de Mircea Lucescu, in care Rat (foto) a fost titular, a ratat cat pentru doua partide, Brandao, Aghahowa si Vukici luandu-l la tinta pe portarul nemtilor in situatii in care scapasera singuri cu acesta. In ciuda acestor greseli individuale si a unei tactici deficitare, confuze, Lucescu i-a considerat vinovati pentru rezultatul prost, la final, pe ... arbitrii intalnirii.

"Meritam sa castigam, am avut posesie mai buna a balonului si mai multe ocazii. Vukici si Aghahowa puteau sa inscrie de patru ori.

Arbitrul ar fi putut sa ne dea mai multe penalty-uri, o data Aghahowa a fost faultat, iar alta data a fost un hent", a declarat antrenorul lui Sahtior, care are in permanenta impresia ca esticii sunt dezavantajati in partidele in care intalnesc echipe din Occident: "Cred ca daca adversarul nostru ar fi avut sansa sa cada in careu, atunci arbitrul ar fi aratat, fara ezitare, punctul de la 11 m".

De asemenea, Lucescu le-a reamintit suporterilor ca ii atentionase sa nu se astepte la prea mult din primul meci oficial al anului 2005: "Asa cum anticipam, cel mai mare dusman al nostru a fost faptul ca adversarul a inceput sezonul mai devreme". Tehnicianul roman a declarat, insa, ca nu va dezarma si ca va incerca sa obtina calificarea in returul de la Gelsenkirchen.