Nou-alesii au mostenit metehnele predecesorilor. La mai putin de o luna de la inceputul primei sesiuni parlamentare, deputatii au inceput deja sa chiuleasca pe capete. Cu toate ca Biroul Permanent al Camerei a stabilit pentru ieri program de lucru in comisii pentru a da "materie prima" plenului, nici una din comisii nu a lucrat.

Ca si in legislatura trecuta, chiulul a fost ascuns sub pretextul studiului individual. Alesii de la aparare au studiat toata saptamana proiectul de regulament al comisiei. Cei de la buget-finante au cerut amanarea dezbaterii Codului Fiscal pentru... aprofundare.

"Foarte multi deputati sunt noi si este nevoie de o aprofundare a subiectului. Nu este vorba de o fuga de munca", a justificat deputatul PNL Eugen Nicolaescu lipsa de activitate a comisiei. Nici cultura nu a lucrat. Deputatul PSD George Baesu, membru al acesteia, a dat vina pe presedintele comisiei, Raluca Turcan (PNL), care nu i-a convocat la... munca. "Probabil ca a uitat.

Am trecut pe la comisie si nu era nimic", a spus el. Cei de la juridic si-au motivat lipsa de activitate prin faptul ca au epuizat ordinea de zi. "Am stat aseara (miercuri - n.a.) pana la sapte" , s-a laudat pesedistul Cristian Dumitrescu. Ba, mai mult, el a dat vina pe Guvern, care nu le trimite proiecte de lege ca sa aiba ce lucra.

Deputatii castiga lunar 33,5 milioane de lei net, ceea ce inseamna in jur de un milion zilnic. Adica pentru o zi de chiul masiv cei 332 de alesi au prapadit in jur de 370 de milioane de lei de la bugetul statului.