Un ofiter SRI care conducea sub influenta bauturilor alcoolice a ranit, ieri noapte, un barbat aflat la volanul unui autoturism Cielo care circula regulamentar. In jurul orei 19.00, Ion Camarasan, angajat al Serviciului Roman de Informatii, se afla la volanul unui Renault 19 cu numar de Germania.

La intersectia bulevardului Gheorghe Sincai cu Strada Linariei din Bucuresti nu a acordat prioritate si a lovit in plin autoturismul Cielo. In urma impactului, soferul acestuia a fost ranit si transportat imediat la spital. Testul cu alcoolmetrul a aratat ca, in momentul producerii accidentului, ofiterul SRI avea o concentratie de alcool de 0,60 miligrame/litru in aerul expirat.

El a fost transportat la Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”, unde i s-au recoltat probe de singe pentru a se stabili exact cit a baut inainte de a se urca la volan. Daca nivelul alcoolemiei depaseste 0,8 la mie, se considera ca s-a comis o infractiune. In acest caz, ofiterul poate fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 5 ani.

Accidentele rutiere provocate de diversi oficiali nu mai sint o raritate.

Un exemplu recent il aduce in prim-plan pe Ioan Curtean de Hondol, consul onorific al statului Belize la Bucuresti. La inceputul acestei saptamini, Curtean, care era sub influenta bauturilor alcoolice, se indrepta spre Piata Presei Libere, la volanul unui jeep marca Hyundai, cu numar diplomatic.

La un moment dat, din cauza vitezei, masina a derapat, a intrat pe contrasens si a izbit violent un autoturism Volvo care astepta la semafor.

In urma cu citeva luni, Teo Peter, basistul trupei Compact, a murit dupa ce un puscas marin american, care conducea un autoturism al Ambasadei SUA, a ignorat semnul “Stop” si a lovit violent taxiul in care se afla cintaretul. La sfirsitul saptaminii trecute, alta masina a Ambasadei SUA la Bucuresti a fost implicata intr-un accident. De aceasta data, soferul Gessner Gregory Wendell a murit pe loc.

Necropsia a aratat ca el se urcase baut la volan.

De-a lungul vremii, mai multi politisti au fost trimisi in fata instantei pentru nerespectarea legii pe sosele.