Desi, ieri, Adrian Nastase a lasat sa se inteleaga ca Vanghelie ar putea fi inlocuit in competitia electorala cu un alt personaj, Dan Ioan Popescu si Sorin Oprescu au respins sugestia: „Categoric, nu!“

„Acum, Vanghelie este candidatul nostru, dar va trebui sa se discute nominalizarea lui de catre conducerea organizatiei PSD Bucuresti si abia apoi va ramine propunerea definitiva. Vanghelie este un personaj special si trebuie luat ca atare.

Nu-l putem compara cu primarul Parisului sau cu Mircea Cartarescu“, si-a exprimat Adrian Nastase ieri, la Timisoara, nemultumirea fata de decizia organizatiei PSD Bucuresti, care l-a nominalizat pe Marian Vanghelie drept candidat al partidului la Primaria Bucurestiului.

El a lasat sa se inteleaga ca este posibil ca PSD sa repete situatia din iunie 2004, cind primul candidat lansat la Primaria Bucurestiului, Bogdan Niculescu Duvaz, a fost inlocuit cu Mircea Geoana. Contrareplica la deranjul lui Nastase a venit imediat.

Liderul organizatiei partidului din Capitala, vicepresedintele PSD Dan Ioan Popescu, a precizat destul de sec: „Vanghelie ramine candidatul nostru.

Nu ma gindesc sa-l schimb. Categoric, nu! Sint unii suparati ca nu este un intelectual, dar in timpul campaniei electorale nu vorbim despre operele lui Dante. Am avut un candidat cu studii, Mircea Geoana, si a pierdut alegerile din primul tur“.

Directorul campaniei electorale a lui Marian Vanghelie, senatorul si vicepresedintele PSD Sorin Oprescu, ne-a declarat ieri ca „sub nici o forma nu se pune problema schimbarii lui Vanghelie, indiferent ce ar zice unii sau altii“.

„Sintem in razboi cu Centrul“

Ruptura dintre filiala PSD Bucuresti si conducerea centrala a partidului din Baneasa este tot mai evidenta. „Sintem intr-un razboi total cu Centrul“, a recunoscut ieri un lider al organizatiei. Tensiunile dintre pesedistii bucuresteni si conducerea centrala sint vechi.

Ele s-au acutizat in anul 2004, cind liderii din Baneasa au impus organizatiei candidatura lui Mircea Geoana la Primaria Capitalei. Dupa ce Geoana a fost invins de Traian Basescu din primul tur, Dan Ioan Popescu a fost inlaturat de Adrian Nastase de la sefia filialei. Popescu a revenit in fruntea organizatiei in octombrie 2004, chiar inainte de alegerile parlamentare si prezidentiale.

Pe 15 februarie 2005, Popescu, in numele conducerii PSD Bucuresti, l-a nominalizat pe Vanghelie drept candidat al partidului la Primaria Capitalei. Soarta lui Popescu, de lider al organizatiei si al PSD, sta in miinile candidatului.

Fostul ministru a precizat ca, daca Vanghelie va obtine un scor mai slab decit cel inregistrat de Geoana in iunie 2004, 32 de procente, isi va da demisia din fruntea organizatiei. Promisiunea sa a adus bucurie in sufletul unor lideri din Baneasa, printre care se afla si Adrian Nastase, animozitatea dintre cei doi fiind bine cunoscuta de tot partidul.

Ada Mesesan, Malin Bot