Senatorul PSD Iorgovan cere iesirea lui Nastase din politica

articol preluat din Cotidianul

DeclaratIile date de deputatul Antonie Iorgovan, ieri dimineata, postului de radio Guerrilla FM l-au deranjat pe seful PSD. Adrian Nastase a declarat la Timisoara ca „poate a fost o greseala ca nu am scapat inainte de alegeri de astfel de persoane“.

Deputatul Iorgovan declarase ieri dimineata ca Adrian Nastase ar trebui „sa se dea dracu’ la o parte si sa lase culoarul liber“. Replica lui Nastase, desi a venit de la distanta, a fost cel putin la fel de dura: „Iorgovan si cu mine avem idei diferite despre politica.

Cred ca am gresit lasind si inainte de alegeri tot felul de indivizi sa-si spuna punctul de vedere, lasind impresia ca prostia poate fi un argument in lupta politica’’, a declarat fostul premier.

Nastase nu a fost de acord nici cu demersul lui Iorgovan, care a demarat proceduri penale impotriva lui Traian Basescu pentru apartamentul primit de la primarie, spunind ca atacarea lui Basescu de catre PSD pe tema aceasta nu este oportuna pentru ca lasa impresia unei razbunari politice.

Malin Bot, Cotidianul - 19 februarie 2005

"Nastase ori face politica, ori se da dracu' la o parte"

Pentru prima data, un pesedist il trimite la dracu', public, pe liderul PSD Adrian Nastase. Autorul este nimeni altul decat senatorul Antonie Iorgovan. Acesta din urma s-a revoltat pentru ca Adrian Nastase a dezaprobat demersul senatorilor PSD care au depus la Parchet o sesizare penala asupra modului in care presedintele Traian Basescu a achizitionat casa din strada Mihaileanu.

Dupa depunerea documentului, Adrian Nastase a declarat ca nu a stiut de actiunea grupului de senatori. Mai mult, el ar fi afirmat ca nu e cazul sa se intre in razboi cu presedintele. Acest comportament l-a infuriat pe senatorul Iorgovan, care a izbucnit, ieri, in direct, la Radio Guerrilla. "Adrian Nastase are o problema. El trebuie sa se hotarasca. El nu a iesit inca din transfuzie.

Ori vrea sa faca politica si sa fie lider si sa-l accepte inclusiv Antonie Iorgovan, ori se da dracu' la o parte si lasa culoarul la altii. (...) El si-a ingaduit sa spuna ca este o treaba a unui senator. Eu nu m-am dus de bezmetic la Parchet. Daca eram simplu cetatean al republicii, nu ma interesa atat de mult. Eu sunt senator al Romaniei pe listele PSD.

Problema am discutat-o in grupul nostru parlamentar. N-am putut sa inghit aceasta dezicere a lui Nastase ca si cum noi, eu si cu Solcanu si cu ceilalti, am fost niste bezmetici si ne-am dus acolo ca oile capiate", a rabufnit Iorgovan. In timpul celor patru ani de guvernare PSD, Nastase si Iorgovan au avut numeroase diferende.

Acum insa, Iorgovan s-a exprimat mai colorat si mai vehement ca niciodata. Dupa ce a aflat, ieri, de la jurnalisti ca Iorgovan l-a cam trimis la dracu' in direct, la "Guerrilla", Adrian Nastase a ramas interzis, pe moment. A evitat sa dea un raspuns imediat si a tras de timp, raspunzand altor intrebari.

Presedintele PSD a sustinut ca va discuta cu Iorgovan pe aceasta tema, insa a recunoscut faptul ca "nu sunt obisnuit sa discut astfel de subiecte in afara partidului, dar, intr-un fel, cred ca am gresit lasand tot felul de indivizi din partid sa-si spuna parerea in legatura cu tot felul de subiecte intr-un mod ireverentios, inelegant, bazandu-se pe faptul ca obraznicia si impertinenta pot sa

reprezinte argumente pentru notorietate sau pentru formule de comentariu politic". Ieri, la Timisoara, Nastase si-a adus aminte de faptul ca senatorul Iorgovan a mai avut, inainte de alegeri, "cateva comentarii care trebuiau sanctionate mai dur.

Poate ca atunci am gresit ca nu am intervenit mai dur, suficient de puternic, pentru a scoate din dispozitivul nostru oameni care nu inteleg ca viata politica presupune anumite reguli elementare de respect si de civilizatie".

Presedintele PSD si-a mentinut opinia ca, in scandalul caselor lui Traian Basescu, partidul pe care-l conduce nu trebuie sa ia fata jurnalistilor: "Nu trebuie ca vocea noastra pe aceasta tema sa devina dominanta. Presa isi face datoria si cred ca trebuie sa avem incredere in acest mesaj". Adrian Nastase a concluzionat: "Avem, Iorgovan si cu mine, idei diferite despre politica".

Dragos BOTA, Irinel RADULESCU, Adevarul - 19 februarie 2005