Ron Dennis va parasi Formula 1 si vrea ca din 2008 sa organizeze un alt campionat mondial, paralel cu cel actual. Constructori implicati in F1 si noua din cele zece echipe - exceptia numindu-se Ferrari - sunt pregatiti sa puna bazele unei noi competitii rivale, care sa debuteze in 2008, o data cu expirarea actualului Acord Concorde.

Inca de la aparitia sa in Marele Circ, Ron Dennis a fost considerat una din cele mai emblematice figuri ale elitei sporturilor cu motor. Afirmatiile sale au greutate, iar deciziile nu sunt decat rareori puse in discutie, fiind “foarte bine gandite”.

Detinator al unui pachet important din echipa McLaren, Dennis a anuntat ca a analizat situatia creata in privinta drepturilor comerciale si gruparea sa va parasi Formula 1 la finalul sezonului 2007, in cazul in care Bernie Ecclestone nu este dispus sa renegocieze actualul contract.

“Vrem ca la inceputul anului 2008 sa ne aflam in pozitia in care sa putem parasi onorabil actuala formula si sa ne reorientam spre un alt campionat, in cazul in care F1 isi pierde atractivitatea din punct de vedere comercial”, a declarat Ron Dennis intr-un interviu acordat la biroul sau din Centrul Tehnologic McLaren.

Britanicul a facut referire si la modul partinitor in care FIA si Bernie Ecclestone trateaza problema, oferind anumite avantaje - mai mult sau mai putin discrete - echipei Ferrari. Conform anuntului facut de constructori la inceputul saptamanii, orice echipa nou-venita in viitorul campionat va avea parte de aceleasi drepturi si obligatii ca si gruparile deja existente.

“Nu vom mai participa in Grand Prix-uri dupa 2007, daca nu vor exista aceleasi reguli pentru toti cei implicati”, a adaugat Dennis

Articol de: Maximilian Hartung