10 victorii din zece. 10 victorii inainte de limita. Niciodata nu i-au trebuit mai mult de patru runde. Acesta este palmaresul celui poreclit "Mister KO" in ringul semigreilor profesionisti. Sambata, in lupta "main-event" a unei gale desfasurate la "Pavillon Jeunesse d'Expo Cite" din Quebec City, Lucica a dat de pamant cu americanul Carl "Kojak" Handy.

Bute si-a pus la podea adversarul cu cinci ani mai in varsta inca din repriza a doua. Handy a rezistat, dar nu s-a mai putut opune moristii de pumni a romanului decat pana in runda a patra, din cele 12 programate initial.

Chiar daca insusi Leonard Doroftei, atras inca de mirajul revenirii in activitate, a estimat ca "Lucica se bate cu marionete si ii va fi destul de greu cand va da peste oponenti de acelasi calibru cu el. Bine ca e tanar, are doar 25 de ani. Oricum, se vede ca a progresat foarte mult", Bute ramane optimist: "E posibil ca stilul meu sa fi creat impresia ca Handy e din plastilina.

Era un pugilist experimentat, cu multe succese la activ, dar am abordat meciul perfect din punct de vedere tactic. Iar KO-ul a venit firesc. La cum ma simt din punct de vedere fizic si psihic, ma incumet sa sper ca in cel mult doi ani voi lupta cu centura de campion mondial al semigreilor profesionisti pe masa!".

Supranumit si "Frumuselul", romanul a intrat dupa disputa de sambata in posesia centurii nord-americane NABF - castigata chiar si de "Dorin" la un moment dat - o anticamera a marilor versiuni WBC si IBF. Urmatorul meci al lui Bute e programat la 18 aprilie si va conta pentru o alta centura nord-americana.

intr-o alta lupta, programata pe durata a sase runde, romanul Ionut Ion (24 de ani), supranumit "JoJo Dan", l-a invins prin KO in repriza a cincea pe americanul Terry Lantz, in limitele categoriei semiusoara. Ionut, care are sapte victorii din tot atatea meciuri, a disputat primul meci pentru "Interbox".