EuroLiteraTur este primul proiect interactiv multimedia in domeniul literaturii, cu caracter permanent, din Romania. O expozitie interesanta pentru public, mai ales cel tanar. EuroLiteraTur inseamna in principal trei sisteme Info Touch, prin care pot fi accesate peste opt mii de pagini web cu sinteze ale literaturii europene de la inceputuri pana in secolul XX.

Lor li se adauga trei videoproiectoare care ruleaza permanent imagini ale expozitiei electronice pe ecrane panoramice.

Printr-o simpla apasare pe diferite butoane, se afiseaza trasaturile literaturii antice grecesti, date despre Cicero, Villon, Eminescu, Shakespeare, Camus sau Kafka, se poate urmari un fragment de interviu cu Nichita Stanescu sau un extras din filmul lui Andrzej Wajda "Pan Tadeusz".

Exista si autori romani inclusi in aceasta enciclopedie literara, 70 la numar, si printre ei sunt Mihail Sadoveanu, Tudor Arghezi, Vasile Voiculescu, Ion Barbu, Camil Petrescu, Ana Blandiana, Mircea Dinescu si Stefan Augustin Doinas. Informatiile sunt disponibile in opt limbi: romana, engleza, franceza si cele cinci limbi ale tarilor partenere - greaca, italiana, spaniola, ceha si poloneza.

Bugetul intregului proiect este de 302.860 euro, Comisia Europeana furnizand jumatate din suma. Finantarea partii romanesti a fost asigurata de Ministerul Culturii si Cultelor si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.