Incepind din acest an, noul importator KIA in Romania este compania KIA Rom Auto. Aceasta si-a propus relansarea marcii sud-coreene pe piata romaneasca.

“Tinta noastra pentru 2005, pe care am negociat-o cu producatorul, este de 1.000 de unitati vindute”, a declarat Dan Chitaru, directorul general al KIA Rom Auto, care a obtinut exclusivitatea importului pentru cel putin doi ani.

In Romania vor fi comercializate modelele Picanto, Cerato, Magentis, Opirus, Carelns, Carnival, Sorento, K2005. Pentru luna martie a fost fixata lansarea noii generatii a modelului Sportage, iar in vara, in iunie sau iulie, noua generatie KIA Rio.

In prezent, reteaua de distributie pe piata romaneasca numara 11 dealeri, iar pina la sfirsitul anului se va extinde la 25. Centrul de vinzari KIA din Bucuresti este cel mai mare din Europa Centrala si de Est, investitia totala fiind de 3 milioane de euro.

KIA este al saptelea constructor mondial de automobile, cu 1,19 milioane unitati vindute in 2004 si o cifra de afaceri de circa 10,7 miliarde de euro. Constructorul sud-coreean are cel mai mare ritm de crestere dintre producatorii mondiali de autoturisme, iar in Europa a inregistrat in ultimii trei ani cresteri anuale ale vinzarilor de peste 50%.

Seat a investit 6,5 milioane euro

Investitiile retelei de distributie Seat in Romania se situeaza la 6,5 milioane de euro. Reteaua numara 15 companii, iar in 2005 vor fi finalizate patru centre de vinzari in tara si vor fi demarate lucrarile la alte trei.

Seat isi propune ca in acest an sa revina in Topul primilor zece importatori auto, dupa ce in 2004 a ocupat locul 11.

Mazda vinde mai mult in 2005

Vinzarile Mazda in Romania au inregistrat, in luna ianuarie 2005, o crestere cu 31 la suta fata de luna decembrie 2004. Cel mai vindut autoturism este modelul Mazda 6, cu o pondere de 40 la suta din total, informeaza Romcar, importatorul marcii.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, vinzarile Mazda au crescut cu 44 la suta. In 2004, totalul vinzarilor a fost de 515 unitati.

De la Rosa, la McLaren

Spaniolul Petro de la Rosa va incepe noul sezon in postura de pilot de rezerva al echipei McLaren-Mercedes. “Mi-au garantat ca voi ramine pentru primele trei Mari Premii, cele din Australia, Malaysia si Bahrain. Apoi vor decide daca vor lucra mai departe cu Alexander Wurz sau cu mine”, a declarat pilotul iberic, in virsta de 33 de ani.