Un juriu format din muzicieni si oameni de televiziune a stabilit, luni, cele 12 piese care vor participa, pe 5 martie, la finala nationala pentru concursul Eurovision Song Contest, care se va desfasura pe 21 mai, la Kiev, in Ucraina.

Piesele clasate in finala sint: "Le Le", interpretata de Loredana, "All The Time" - Nico & Mihai Traistariu, "Let Me Try" - Luminita Anghel & Sistem, "Your Love" - Alexandra Ungureanu, "Cu nimeni nu te-as inlocui" - Directia 5, "Learn To Say Good Bye" - Maria Magdalena Danaila, "Living For Today" - Centru\' Civic, "Come Into My Life" -June, "Heading For Glory" - Academica,

"I Need You So" - Pops, "Lonely in Heaven" - Juke Box, "Soarele meu" - Mandinga.

Juriul de specialitate a fost format din: Ioan Duma, Horia Moculescu, Dan Teodorescu, Mihai Alexandru, Marcel Pavel, Catalin Maruta, Oltea Serban Piriu, Valentin Hotea, Mariana Soitu, Catalin Tuta Popescu, Mugur Vrabete si Crina Mardare.

Regulamentul din acest an prevede ca un interpret sau un compozitor sa se califice in finala cu o singura piesa.

Dupa o prima evaluare, in care juriul a votat cu note de la 1 la 20, in primele 12 piese clasate se aflau mai multi solisti si compozitori cu cite doua piese: Mihai Traistariu, Directia 5, Andrei Tudor si George Popa.

Dintre cele 124 de piese concurente, 20 au fost descalificate deoarece nu au respectat anumite conditii impuse de juriu: unele au depasit durata limita de trei minute, iar altele au fost trimise pe suport neadecvat - caseta audio, suportul cerut fiind CD sau format Dat.

De asemenea, alte doua piese au fost respinse deoarece CD-urile nu functionau, iar o piesa nu avea un text original, fiind o preluare din folclor .

Piesa care va fi aleasa dintre cele 12 va participa pe 19 mai la preselectia de la Kiev, Ucraina. In cazul in care se va califica mai departe, va concura in finala din 21 mai.

La editia din 2004, piesa cintata de Sanda Ladosi s-a clasat pe locul 18, ceea ce a facut ca Romania sa nu se califice direct in finala de la Kiev.