La sfirsitul saptaminii, emisiunile de stiri au anuntat iminenta separare a trupei „Blondy“. La „Obsevatorul“ Antenei 1, crainica ceea noua, Mihaela nu mai stiu cum, a anuntat cu vocea ei infundata (mereu am impresia ca tocmai s-a inecat cu o gutuie): „Desi gurile rele vorbeau despre o eventuala despartire a fetelor de la «Blondy», iata ca de-abia acum acest lucru s-a intimplat“.

Pai, despre ce „guri rele“ este vorba, daca intentia s-a dovedit a fi adevarata? Dar, intotdeauna presa scrisa este acuzata de zizanie in asemenea cazuri! Si, desi noua cazuri din zece sfirsesc prin a confirma zvonul, iata ca presa scrisa continua sa fie pusa la zid pentru pacatul de a spune adevarul cu un ceas mai devreme.

Emisiunea „Schimb de mame“ (Prima TV) a devenit un fel de instructie exercitata de nevestele complexate asupra barbatilor fara aparare. Ultimele editii s-au ocupat mai mult de atitudinea tatilor, care nu se implica suficient in viata de familie.

Daca, in primele trei zile, nou-venitele rabda instructiunile titularei, in celelalte patru, mamele de imprumut schimba foaia si se duc, fara exceptie, la coafor.

Si, in timp ce ele isi schimba look-ul, barbatii ramasi acasa trebuie sa repare broaste de usi, sa infasoare sarmalute, sa se joace cu plozii, sa compuna poezii, sa stearga praful, sa nu comenteze, sa nu sufle, sa nu clipeasca… Asta-i dictatura!

Gigi Becali, poftit sa ia loc la masuta lui Diaconescu de la OTV, defineste motivele pentru care Nastase a pierdut alegerile: „Stiti care-a fost greseala lui Adrian Nastase? L-a facut pilaf Basescu-n ultima confruntare! Il lua cind cu Adriane, cind cu domnul Nastase, da’ l-a facut pilaf.“ Conversatia telefonica cu fostul fotbalist Ionel Dinu se transforma intr-un schimb de racnete.

Iar Becali se justifica: „Io nu las tonul asta ca unde vad nedreptate izbucnesc!“. Si nu l-a lasat, a continuat sa urle, pina tirziu in noapte.

La „90 de minute pentru sufletul tau“, Iuliana Marciuc il are ca invitat pe Nae Caranfil si amintirile lui despre filmele pe care le-a facut. „Ce interesant!“ comenteaza Marciuca fara sa para ca patrunde cu adevarat savoarea istoriilor de pe platourile de filmare. Momentele live sint presarate cu secvente din filme. Cineva le-a ales cu grija, pe cele mai frumoase, mai emotionante.

Dupa o ravasitoare scena jucata de Mircea Diaconu si Charlotte Rampling in „Asfalt Tango“, revenim in platou. Nae povesteste ceva despre Charlotte Rampling, iar moderatoarea se poarta fix ca si cum n-ar fi auzit in viata ei de celebra actrita. „Actrita franceza, aa, s-a implicat si ea?“, intreaba ea, evident, fara sa-i nimereasca numele.

Apoi…“Sa vorbim despre o alta creatie de-a ta“, zice frumoasa Marciuc, apoi isi ia seama si intreaba: „O putem numi creatie? Mai ales daca ai facut si scenariul si regia?“. Iar bietul Caranfil o da pe gluma: „O putem numi chestie!“