Hotararea nr. 84 din 3 februarie 2005 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004.

• Precizarile punctului 301 din normele metodologice, referitoare la plata accizelor pentru valoarea integrala a autoturismelor importate, achizitionate prin contract de leasing se suspenda pana la data intrarii in vigoare a actului normativ de modificare si completare a Ordonantei Guvernului nr.

51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing, care va reglementa in mod unitar termenii de referinta utilizati in activitatea de leasing.

Organele vamale vor proceda la restituirea sumelor platite in plus ca drepturi de import, pentru bunurile achizitionate de catre utilizatori si vamuite la import, in baza unor contracte de leasing, dupa data intrarii in vigoare a Hotararii Guvernului nr. 1.840/2004 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

• Sunt deductibile la determinarea profitului impozabil, potrivit prevederilor art. 21 alin. (3) lit. k) din Codul fiscal, cheltuielile cu primele de asigurare private de sanatate, efectuate de angajator potrivit Legii asigurarilor private de sanatate nr. 212/2004, cu modificarile ulterioare.

Cursul de schimb utilizat pentru determinarea echivalentului in euro este cursul de schimb EUR/ROL comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data inregistrarii cheltuielilor