Comisarul Viorel Miclea, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Politiei Capitalei, este cercetat de procurorii PNA pentru ca ar fi primit un autoturism BMW pentru a nu solutiona un dosar in care, ulterior, o persoana a fost deferita Justitiei.

Practic, comisarul Viorel Miclea este acuzat de luare de mita, acesta pretinzand, in cursul anului 2000, suma de 30.000 de dolari de la Costel Stan pentru a-i da o solutie de neincepere a urmaririi penale. Pana la urma, politistul ar fi primit un BMW evaluat la 20.000 de dolari.

Procurorii anticoruptie au dispus ca politistul Viorel Miclea sa nu poata parasi Bucurestiul pentru o perioada de 30 de zile. Comisarul Viorel Miclea are 47 de ani, este tatal a 4 copii si de formatie este inginer.

In urma cu circa 5 ani, a facut parte dintr-o echipa care a investigat activitatea unor escroci interesati de domeniul imobiliar. Era vorba de falsuri, de inselaciuni prin care au fost acaparate case si terenuri. Escrocii au ajuns in beciul Politiei. Dupa doi sau trei ani, ei s-au plans la PNA ca politistul Miclea le-ar fi cerut 30.000 de dolari mita.

Cercetarile derulate atunci au fost oprite din motive necunoscute, fara sa se ajunga la o concluzie. Acum, au fost reluate investigatiile. Miclea declara insa ca nu are si nu a avut un autoturism BMW in proprietate.

Gabriela STEFAN, Nicolae MILITARU