Cel mai mare complex auto Dacia-Renault din Romania a fost deschis, ieri, de compania Meridian. Aceasta va contribui la ambitiile grupului romano-francez cu privire la realizarea cifrei de vinzari propuse pentru 2005.

„Ambitia noastra pentru 2005 este sa comercializam 5.000 de automobile Logan in Romania“, a spus François Fourmont, directorul general al Automobile Dacia, la lansarea oficiala a complexului Meridian Vest. Alaturi de vinzarile pentru tara noastra, grupul si-a mai propus sa exporte, in 40 de tari, nu mai putin de 65.000 de Logan-uri.

Masinile care vor merge la export in Europa de Vest vor avea, in plus fata de celelalte, ABS. Pentru ca totul sa fie posibil, linia pentru fabricarea Daciei Solenza va produce din luna iunie modele Logan.

Planurile de viitor ale grupului Dacia-Renault prevad pentru luna septembrie a acestui an lansarea modelului Logan cu motor diesel, iar in a doua jumatate a lui 2006 lansarea modelelor Logan break si furgoneta.

Investitie de aproape 5 milioane de euro

Cel de-al doilea complex Meridian se intinde pe o suprafata de 6.000 de metri patrati, investitia totala fiind de 4,5 milioane de euro. “Scopul nostru este de a satisface cit mai bine cerintele clientilor Dacia si Renault“, a spus directorul general al complexului, Catalin Bultoc.

Anul trecut, cu Meridian Sud, compania a avut o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, comercializind 1.000 de autoturisme Dacia, avind o cota de piata de 9% din vinzarile Dacia.

O data cu lansarea celui de-al doilea complex, Boltoc a spus ca spera ca in 2005 sa realizeze o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro si o cota de piata de 15% din vinzarile grupului. „Sint sigur ca parteneriatul nostru cu Renault va inregistra aceleasi rezultate ca si cu Dacia.

Avem un plan de dezvoltare ce vizeaza atingerea unor cote de piata importante din vinzarile totale ale ambelor marci“, a precizat Bultoc, adaugind ca reteaua romano-franceza este cea mai puternica din tara. Meridian Vest detine si un show-room, depozit pentru piese de schimb, spatii de intretinere si depozitare, precum si un service.

Complexul va mai oferi clientilor si servicii de „buy-back“ si de vinzare a unei masini folosite si utilizarea sumei obtinute ca avans pentru cumpararea unei masini noi.